Radnički kreće u pohod na LŠ

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.09.2015.
15:00
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog u petak kreću u pohod na grupnu fazu Lige šampiona a prvi rivali na tom putu biće im nemački Hanover, mađarski Solnok i crnogorska Budva.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Treću godinu za redom vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca kreće u pohod na grupnu fazu Lige šampiona u kojoj je pre dve sezone stigao do zvanja vicešampiona.

Zbog mnogobrojnih promena u timu Radnički ove godine ne može da računa na siguran plasman u evropsku elitu ali će ekipa Uroša Stevanovića pokušati da se domogne mesta u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Očekivanja u ovoj sezoni sigurno nisu kao prethodnih godina. Prelazni rok je za nas počeo 15. avgusta, kada je za sve već bio završen, pa nismo uspeli da sastavimo tim koji je po kvalitetu približan onima iz prethodnih sezona" objasnio je trener Uroš Stevanović.

Radnički će igrati u kvalifikacionoj grupi "E" zajedno sa domaćim Hanoverom, mađarskim Solnokom i crnogorskom Budvom.

"Hanover, za razliku od prethodnih godina, mnogo ambicioznije ulazi u novu sezonu. O Solnoku je izlišno govoriti, jači su nego prošle sezone, koju su završili peti u Evropi. U utakmici sa Budvom borićemo se za tri boda i, nažalost, u ovom trenutku častan oproštaj od Evrope" ističe Stevanović.

Kragujevčani će u prvom meču, u petak od 20 časova, igrati sa Hanoverom, u subotu je na programu duel sa Solnokom (16.45), a u nedelju sa Budvom (10.15).

Ne propustite