Radnički gazi, poražen prejaki Solnok!

Autor: Beta Beta
petak 17.10.2014.
23:20
Izvor: Beta

Vaterpolisti Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu madjarski Solnok sa 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3), u prvoj utakmici Grupe D druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca zabeležili su veoma bitnu pobedu kada se radi o plasmanu u Ligu šampiona pobedivši Solnok rezultatom 12:10.

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Marko Ćuk sa tri pogotka, dok su po dva postigli Nikola Dedović i Filip Trajković.

Kod gostiju istakao se Denis Andon Varga sa četiri postignuta gola.

Od samog starta Kragujevčani su bili u prednosti. Vrlo agresivnom igrom, preciznom u napadu, Radnički je brzo došao do 5:1.

Gosti su došli "do daha" zahvaljujući Vargi, ali je već na kraju prve četvrtine u njihovoj mreži bilo čak šest pogodaka, za 6:3.

Ekipa iz Šumadije je do kraja meča održavala prednost stečenu u prvoj četvrtini.

Trener Radničkog Uroš Stevanović bio je prezadovoljan ostvarenim rezultatom i igrom ekipe.

"Za ovaj trijumf zaslužni su isključivo igrači, jer samo oni znaju šta su morali da savladaju u sebi i oko sebe u ova dva meseca, da bi došli do ovog uspeha. Ovo nije naš maksimum, već samo pokazatelj koliko možemo ove sezone", rekao je Stevanović.

Stevanović je ocenio da je Solnok jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Lige šampiona.

"Solnok je napravljen kao jedan od glavnih konkurentata za osvajanje Lige šampiona, ali smo mi znali da možemo ne samo da im pariramo već i da pobedimo. Kontrolisali smo celu utakmicu, ali to što smo pobedili, ne znači ništa ako ne zabeležimo još dve pobede i osvojimo prvo mesto u grupi", rekao je Stevanović.

Radnički, koji je domaćin kvalifikacione Grupe D za Ligu šampiona, sutra će se u Kragujevcu od 18.30 sastati sa turskim Juzmeom. U Grupi D je još i italijanski Posilipo.

Prve dve ekipe će se plasirati u Ligu šampiona.

Ne propustite