Radnički brani čast Srbije u Rijeci! (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.04.2015.
11:10
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca biće jedini srpski predstavnik na završnom turniru regionalne Triglav lige za prvaka koji u četvrtak uveče počinje u Rijeci.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Tačno šest meseci proteklo je od trenutka kada su srpski klubovi odigrali prve utakmice u regionalnoj Triglav ligi. Srbija je na startu takmičenja imala četiri predstavnika ali je sve izazove uspeo da prevaziđe samo jedan klub.

Aktuelni vicešampion Evrope stigao je do plasmana na fajnal-for koji će u naredna dva dana biti održan na riječkoj "Kantridi".

Kragujevački Radnički u polufinalu igra protiv dubrovačkog Juga i taj meč je na programu od 21 čas, dok će u terminu od 19.15 u bazen uskočiti vaterpolisti Primorja i Mladosti.

Vaterpolisti Radničkog imaju pozitivan skor sa dubrovačkim Jugom jer su iz oba ovogodišnja susreta, jedina u istoriji ovih rivala, izašli neporaženi. Najpre su u Dubrovniku odigrali 7:7, a potom u svom "Parku", prošle subote, trijumfovali 13:12.

"Polufinale će se dosta razlikovati od ta dva duela, jer smo u prvom mi bili u podmlađenom sastavu, a potom su oni došli bez prvog golmana i dva igrača iz prve postave. Možemo da budemo jako zadovoljni pobedom i ničim više, jer je Jug možda bio bolji tim" objašnjava trener Radničkog Uroš Stevanović.

Trostruki prvak Evrope, koji je u poslednjih 15 godina čak 11 puta bio prvak Hrvatske, i ove sezone igra sjajno, a pored završnog turnira regionalnog takmičenja izborio je plasman i na "fajnal-siks" Lige šampiona.

"Jug je tim stvoren da napadne sve trofeje. Kako sezona odmiče igraju sve bolje, a u polufinale će sigurno ući sa više respekta prema nama. Mislim da nismo videli njihov maksimum, ali se nadam da ćemo ih ponovo iznenaditi, jer su, uprkos nerešenom rezultatu u Dubrovniku i našoj pobedi u Kragujevcu, oni i dalje favoriti" poručuje Stevanović.

Pobednici polufinalnih susreta igraće za prvaka u petak u 20.30. Utakmica za treće mesto se ne igra već će treća pozicija pripasti ekipi koja u polufinalu bude eliminisana od budućeg prvaka.

Ne propustite