Prvi Kragujevčanin sa zlatom oko vrata!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.08.2014.
14:14
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca dočekao je dan kada sa ponosom može da konstatuje da je momak rođen u gradu na Lepenici zaigrao za reprezentaciju i osvoji odličje na velikom takmičenju.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Iznedrio je Kragujevac mnogo dobrih sportista koji su kroz istoriju davali mnogo ovoj zemlji ali vaterpolo nikada nije bio sport koji se u gradu na Lepenici smatrao popularnim.

Stvari su se nedavno promenile, kada je oformljen VK Radnički, koji je za samo tri godine uspeo da osvoji trofej u Kupu Evrope ali i da stigne do finala Lige šampiona.

Radnički je posle mnogo muke dočekao da momak rođen u Kragujevcu ponese kapicu vaterpolo reprezentacije Srbije i da u njoj osvoji odličje na velikom takmičenju.

Veljko Đerković, mladi golman Radničkog, biće zapamćen kao prvi vaterpolista rođen u Kragujevcu koji je sa reprezentacijom Srbije stigao do odličja.

Momak koji nastupa za reprezentaciju Srbije sačinjenu od igrača rođenih 1999. godine osvojio je sa mladim "Delfinima" srebrnu medalju na nezvaničnom prvenstvu sveta održanom u Beogradu.

Srbija je izgubila zlato posle peteraca koje su bolje izvodili dečaci iz Crne Gore a u Radničkom posle svega sa ponosom ističu da je prvi Kragujevčanin zaigrao za reprezentaciju i osvojio medalju.

Ne propustite