Prvak Evrope u Radničkom, biće još pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.07.2014.
15:15
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolo klub radnički Kon Tiki iz Kragujevca promovisao je još jedno pojačanje za novu sezonu.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

U pitanju je 25-godišnji Marko Petković, dosadašnji vaterpolista španske Barselonete, koja je upravo preko Radničkog stigla na krov Evrope u minuloj sezoni.

Petković je tako postao drugo pojačanje Radničkog ovog leta, pošto je prethodno novi član vicešampiona Evrope postao i Marko Ćuk.

Petković je karijeru započeo u VK Beograd, a zatim započeo i uspešnu i trofejnu internacionalnu karijeru.

Najpre je sa turskim Galatasarajom osvojio domaće prvenstvo i Kup, zatim se sa Budvom okitio se duplom krunom, a 2011. godine sa tim klubom ostvario je istorijski uspeh – plasman na fajnal-for Lige šampiona.

Usledile su tri nezaboravne sezone u Barseloneti, sa kojom je osvojio tri titule prvaka Španije i dva domaća Kupa, a sve to nedavno je krunisao zlatom u Ligi šampiona, pobedom nad Radničkim (7:6).

Naravno, navijači Radničkog veruju da će sa trofejima nastaviti i u njihovom klubu, a svoja očekivanja Petković je izneo na današnjoj konferenciji za novinare.

''Još uvek smatram da sam mlad igrač, u usponu. Za poslednjih pet godina u nekoliko klubova mislim da sam pravio velike uspehe i ostavio veliki trag. Isto, ako ne i više, očekujem od ove sezone u Radničkom. Nadam se igranju u Ligi šampiona, odlasku na fajnal-siks, a zašto da ne i osvajanja titule prvaka Evrope.

Sa Radničkim sam pričao i prošle i pretprošle godine, ali dobra ponuda Barselonete me je zadržavala tamo. Ovde imam četiri-pet jako dobrih prijatelja, pa je, uz dobar rad u klubu, to bila jedna od prevaga da prihvatim ponudu'', izjavio je Petković.

Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Petkovića, ali je najavio i novo pojačanje, koje treba da stigne narednih dana.

''Marko, iako još uvek mlad, ima dosta interesantnu i impresivnu biografiju. Tako smo, posle angažovanja Marka Ćuka, sa dva Marka rešili problem na levoj strani, uz Srđana Vuksanovića koji ostaje u klubu. Sredinom sledeće nedelje ili posle Evropskog prvenstva biće predstavljen još jedan igrač sa kojim smo se dogovorili, a koji nam je izuzetno bitan'', naglasio je Vasović.

Vasović je, takođe, otkrio i ko će iz prošlosezonske postave ostati u klubu i naredne sezone.

''Polako sklapamo sastav, a sigurno je da ostaju Zdravko Radić, Aleksandar Ćirić, Srđan Vuksanović, Dušan Marković, Miloš Miličić, Boris Popović, Ivan Basara i Stefan Popović.

Priključiće im se i Nikola Bogdanović koji je bio na pozajmici u Kikindi. Tu je još nekoliko mlađih igrača sa kojima smo u kontaktu i još dva-tri ozbiljnija imena'',
zaključio je Vasović.

Ne propustite