Premijer i predsednik svečano dočekali vaterpoliste

Autor: Beta Beta
nedelja 09.08.2015.
15:56
Izvor: Beta

Šampione sveta u vaterpolu, reprezentaciju Srbije, danas su svečano primili predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.

BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DR
BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DR

Povezane vesti

Oni su im čestitali na osvajanju zlatne medalje u Kazanju i tom prilikom obećali da će država izmiriti sva dugovanja prema njima i Vatrepolo savezu u naredna dva meseca.

Nikolić je naglasio da su vatrepolosti svojim uspehom digli Srbiju na noge, toliko da se bojao da ne dođe do potresa, jer je "sve poskakivalo i pevalo".

Vaterpolo reprezentacije Srbije sinoć je u finalu pobedila selekciju Hrvatske sa 11:4.

U svom govoru Nikolić se osvrnuo i na izveštavanje Hrvatske radio-televizije, koja nije emitovala dodelu medelja, naglasivši da Srbija nikada ne bi prekinula prenos da su njeni reprezentativci osvojili srebrnu medealju.

"Onaj ko ne razume da sportisti mogu da pobede i izgube, da je i srebrna medalja uspeh, taj ne razume suštinu postojanja jedne nacije", rekao je Nikolić.

Istakao je da su hrvatski vaterpolisti izvanredni, ali da su ih i pored toga, srpski vaterpolositi sa lakoćom pobedili.

Predsednik je poželeo vaterpolistima da osvoje zlato i na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se naredne godine održava u Beogradu, ali i na Olimpijskim igrama u Riju.

"Nadam se da ćete uzeti i zlato u Riju, koje niko pre vas nije uspeo da osvoji", kazao je Nikolić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je vaterpolistima da će država prema njima i prema Vaterpolo savezu u najkraćem mogućem roku izmiriti sve obaveze.

"Za ovo što ste sada uradili biće vam isplaćeno veoma brzo, za dva meseca mislim da možemo sve da završimo", rekao je Vučić.

On je kazao da je za predstojeće Evropsko prvenstvo država obezbedila milion evra i da nedostaje još 1,1 milion koji će, prema njegovim rečima, biti obezbeđen.

Vučić je rekao i da će država kupiti dva montažna bazena, koji će posle prvenstva biti prebačeni u Vrnjačku banju, jer to treba da bude centar okupljanja budućih šampiona.

"Doneli ste zemelji ogromnu radost i zadovoljstvo, ponosni smo na vas", rekao je Vučić i pozvao građane da se okupe večeras u 20 sati i dočekaju vaterpoliste ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

"Sigurno neće biti toliko ljudi koliko ste nam radosti doneli sinoć", dodao je premijer.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Živko Gocić zahvalio se premijeru i predsedniku na lepim rečima i poručio da će i budućnosti sa ponosom predstavljati Srbiju. Reprezentativci su predsedniku i premijeru poklonili dve lopte i vaterpolo kapice.

Svečanosti u zgradi Predsedništva prisustvovao je i ministar sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda Sinša Mali.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan123
Sunday, 09.08.2015
16:05

Zasluzili su nasi vaterpolisti ovakva dominacija se ne pamti nesamo u vaterpol nego u svim sportovima