"Potopili" smo Australiju, a kapiten kaže: "Nije nam bio najbolji dan"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.07.2017.
18:59
Izvor: Sportske.net

Srbija je danas uspela da prođe do polufinala danas preko Australije, pobedili smo sa 10 golova razlike.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je danas bez problema savladala reprezentaciju Australije sa 15:5 u okviru četvrtfinala.

Ipak, nisu baš prezadovoljni naši igrači, čak je Filip Filipović istakao da nije bio najbolji dan za nas.

"Nije ovo bio najbolji dan Srbije definitivno, ali pružili smo onoliko koliko je trebalo da pokažemo. Od starta smo stavili do znanja Australiji i svima da se pitanje pobednika zna. Znali smo i pre meča da smo apsolutni favoriti, ali ipak u četvrtfinalu je jako bitno da to pokažete u samoj igri. Imali smo sreću da imamo dobru realizaciju, tako da čak i sa manje igrača smo uspeli da dođemo do ovako velike razlike. Najviše me raduje samo pet primljenih golova.

Iskreno smo posvećeni nama samima i mislim da ne bi trebalo da nas brine, i ako polufinale bude neizvesno. Znamo da je do sada bilo sve do nas, potrudićemo se da igramo pre svega za sebe, a manje za protivnika. Ovo što smo dosad pokazali je sasvim zadovoljavajuće. Od četvrtfinala počinje turnir, ovo je bila dobra uvertira za polufinale i smatram da ćemo se dobro spremiti, odmoriti bez obzira na protivnika. Probaćemo da igramo u što boljem sastavu",
rekao je Filip Filipović.

Miloš Ćuk je rekao da jedva čeka polufinale i da mu je svejedno ko će biti protivnik, Italija ili Hrvatska.

"Za sada smo odradili sve kako smo hteli i zamislili. Četvrtfinalna utakmica na svakom velikom takmičenju je uvek nezgodna. Pogotovo sa Australijom smo često imali teške mečeve u ovoj fazi takmičenja. Međutim, odradili smo sve kako treba, pogotovo u odbrani što nama je odlika od početka turnira. Srećni smo i zadovoljni i jedino nam je bitno da zadržimo kvalitet ove odbrane i za polufinalni meč jer mislim da je to ključ našeg uspeha. Tek sad nam predstoje teške utakmice i jako je važno da zadržimo formu. Što se tiče polufinala, ko god da nam bude protivnik, utakmica će biti teška", rekao je Ćuk.

Mića Aleksić je bio zadovoljan rezultatom, kaže da je ekipa psihološki spremna za najviša dela.

"Fizički sigurno nije bio lak meč. Međutim ono što bitno, pobeda je došla lakše nego što smo očekivali. Zadržali smo kontinuitet u odbrani, danas nam je dobro išlo i u napadu i sve se završilo na najbolji način za nas. Srećni smo veoma, radujemo se polufinalu i jedva čekamo da vidimo ko će nam biti protivnik i da počne borba za plasman u finale.

U dosadašnjem toku šampionata nismo imali rezultatski neizvestan meč, ali moram da priznam da je bilo ozbiljnih utakmica.  Misli da nivo naše pripremljenosti za utakmicu, pre svega na psihološkom planu, na vrhunskom nivou. Svaku utakmicu, bez obzira na protivnika uspevamo da uđemo maksimalno koncetrisano i ovi rezultati do sada su sigurno posledica svega toga
", rekao je Aleksić.

Andrija Prlainović je istakao da je danas naša reprezentacija od samog starta dokazala da je bolja ekipa od Australije.

"Mislim da je možda bilo ekipa koje su više zaslužile četvrtfinale od Australije, jer su ipak došli sa dosta promenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu i prethodne sezone. Videlo se to i na ovom turniru. Trebaće još mnogo da rade, nedostaje im kvaliteta i iskustva. Od starta nije dolazio u pitanje naš prolaz dalje, dobro smo prišli utakmici, iskoristili priliku da napravimo uvod za polufinale. Mislim da smo uhvatili ritam i da ćemo u polufinalu posle ovog četvrtfinala igrati dobro.

Odbrana nam je najveća karakteristika. Te utakmice na mali broj golova uvek pobeđujemo. Svih ovih godina od kada je Dejan selektor najveći akcenat je na odbrani. Što pozicionoj, što odbrani od kontranapada protivnika i pogotovo na igraču manje. To je ona razlika koja je evidentna u odnosu na druge timove i to ćemo gledati da zadržimo i u polufinalu, nadam se
", rekao je on.

Prlainović nema neku posebnu želju kada je u pitanju polufinalni protivnik.

"I jedne i druge smo u poslednje vreme dobijali, imamo pozitivan skor poslednjih godina. I jedni i drugi su među četiri najbolje ekipe na svetu, šteta što će jedan morati da ispadne, inače su te ekipe među četiri najbolje, uz nas i Mađare, prema onome što sam video ovde i uopšte poslednjih godina", rekao je on.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Tuesday, 25.07.2017
19:21

Cek cek a sada niko ne spominje to da su nasi vaterpolisti mozda napucani hemijom..plivaju najbrze..izlaze iz vode najvise...pucaju najjace suteve..pa im niko nista ne moze i dzaba svi treniraju po drugim drzavama ( Kao sto to mi Srbi sveznalci ne stajemo da meljemo kad su u pitanju NBA igraci kada dodju na Olimpijadu i gaze sve redom pa odma steroidi i cuda ) E pa uveravamo se na sopstvenom primeru da kad je neko posvecen 1000% profesionalac i skoro perfektan u onome sto radi i ima fenomenalan program rada i uspesne specijalne pripreme za taj sport, ne treba tu hemija ni steroidi vec jednostavno osecas i radis sport drugacije i najbolje od drugih i to izgleda tako lako. Nego nama uvek smeta kad nas neko pobedi u necemu i odma nam je kriv Papa, Vatikan, Ekonomija, broj stanovnika..klima...fabrike automobila itd itd a kad mi deljemo onda podbockavanje svih redom..Znaci zakljucak..u vaterpolu smo mi sto su ameri u kosarci..nemci i brazilci u fudbalu..kinezi u stonom tenisu..japanci u karateu.

avatar
bagra
Tuesday, 25.07.2017
20:39

Bravo za komentar, narocito za nba!