Plivajte za Srbiju! (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.08.2015.
11:54
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Evrope i osvajač Svetske lige u Bergamu večeras će imati šansu da se popne na krov sveta i tako stekne titulu apsolutnog vladara planete. Na putu ka tituli prvaka sveta "Delfini" će morati da potope Hrvatsku.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo za vaterpoliste večeras će završeno nakon što selekcije Srbije i Hrvatske odgovore na pitanje kome će pripasti titula prvaka i zlatne medalje.

Prvi put u istoriji Svetskih prvenstava reprezentacije Srbije i Hrvatske sastaće se u finalu a samo dvadesetak dana nakon što su u Bergamu igrali za trofej u Svetskoj ligi.

Nakon raspada SFRJ dve selekcije odigrale su 18 međusobnih susreta na kojima je 11 puta slavila Srbija, dok su Hrvati bili bolji 7 puta. Važno je reći da Srbija nikada nije gubila finale nijednog turnira od naših zapadnih komšija.

Hrvati su na poslednja tri Svetska prvenstva osvajali bronzano odličje a jedinu titulu prvaka sveta uzeli su 2007. godine u Melburnu kada su bili bolji od Mađarske.

Srbija je uz Mađarsku najtrofejnija reprezentacija sveta sa 10 medalja na Svetskim prvenstvima od kojih četiri zlatne. Poslednji put "Delfini" su se na krov sveta popeli 2009. godine u Rimu.

Na putu do finala u Kazanju Srbija je tukla selekcije Crne Gore, Japana, Australije, Amerike i Italije, dok su Hrvati bili bolji od Kine, Brazila, Kanade, Crne Gore i Grčke.

Borba za titulu prvaka sveta počeće u 21 čas.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 08.08.2015
14:57

Jaka utakmica, verujem da cemo svi uzivati koji volimo vaterpolo. Nadam se fer i korektnoj borbi i neka bolji pobedi (Srbija). :))

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 08.08.2015
13:26

biti ce to sjajna utakmica dve trenutno najbolje repke svijeta jedva cekam pocetak

avatar
ppera 1
Saturday, 08.08.2015
13:15

Sve čestitke i jednima i drugima na plasmanu u finale. Na sve moguće načine su pokušali da uvuku i jedne i druge u politiku, ali neće da može gospodo - ovo su sportisti i ne zanimaju ih takve stvari. Ljubitelji sporta će moći će da uživaju, a ljubitelji skandala će opet ostati uskraćeni (kao i u svim prethodnim utakmicama ove 2 reprezentacije u ovom sportu), pa će morati da menjaju kanal i čekaju neki drugi sport (fudbal, košarku?). Dakle skoro siguran rezultat je da će bolji pobediti...