Pijetlović: "Negde ćemo morati da se okliznemo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.03.2017.
16:45
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentativac Srbije Duško Pijetlović rekao je danas da će biti veoma teško nastaviti trijumfalni niz, iako je to velika želja svih u timu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

"Želimo da nastavimo trijumfalni niz. To će biti jako teško jer, sada kada smo na vrhu, negde ćemo morati da se okliznemo i padnemo, ali nadamo se daj taj trenutak neće tako brzo doći i učinićemo sve da se to ne desi u Budimpešti. Ipak, svima treba da bude jasno da bi svaka medalja na šampionatu sveta bila uspeh", rekao je Pijetlović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Srpski vaterpolisti su objedinili zlatne medalje na svim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta.

Naredno veliko takmičenje biće Svetsko prvenstvo u Budimpešti u julu.

Pijetlović je kazao da se ništa ne menja u vaterpolo reprezentaciji kada je reč o motivaciji.

"Za sve nas je zlato na OI bio veliki san koji smo u Riju uspeli da dosanjamo. Kada smo to osvojili, kao da nam je pao kamen sa srca, ali time se nismo zadovoljili. Siguran sam da ćemo obavezama u budućnosti i dalje prilaziti na isti način, sa podjednakim žarom, ali više nećemo imati onaj pritisak kao pre Rija. Svima nam se negde u glavama motala misao šta će biti ako ne uspemo u našim namerama. Kao generacija smo ostvarili zacrtan cilj i mnogo je lakše šutirati i plivati kad nemate šta da izgubite, kada ne postoji razlog da se ruka stegne. To mi daje veru u veliki optimizam", kazao je Pijetlović.

U odbranu titule prvaka sveta u Budimpešti Srbija će krenuti iz Grupe C gde će joj rivali biti Španija, Grčka i Južna Afrika. Pijetlović je ocenio da sastav grupe nije toliko bitan, već ko će biti rival u četvrtfinalu.

Kao najvećeg rivala na putu ka odbrani trona, Pijetlović je rekao da vidi domaćina Mađarsku, reprezentaciju za koju je ocenio da je nije zadovoljio plasman u Riju i da će biti najveći konkurenti Srbiji.

Reprezentacija Srbije će se okupiti za utakmicu protiv Nemačke 14. marta u Svetskoj ligi, što centar tima vidi kao pripremu za završni turnir.

"Od Olimpijskih igara nismo igrali u punom sastavu i ova utakmica će nam sigurno mnogo značiti da vidimo kako će stvari funkcionisati bez Živka Gocića i Slobodana Nikića. Pozivam publiku da dodje na bazen, a mi ćemo se potruditi da im priredimo dobru utakmicu i pobedu", rekao je Pijetlović.

Utakmica izmedju Srbije i Nemačke igraće se u sredu u Zrenjaninu, a ulaznice koštaju 400 dinara.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 09.03.2017
22:50

Neuspeh je sastavni deo sporta i on će doći jednom samo je bitno da dođe što kasnije i da se što pre opet vratite na pobedama. Ukoliko jedno takmičenje ostanete bez zlata neće biti za brigu, za brigu je što je ministar sporta direktno iz bazena postavljen na mesto ministra, a vaterpolo iako je naš najuspešniji sport nikad gori tretman nije imalo., klubovi su nam na pragu gašenja i talenti imaju nikad gore uslove. Nisam čuo da je neko pitao ministra sporta šta ima da kaže o tome, zašto se ne meša u posao ministra sporta ili ako se pita zašto ništa ne preduzima po tom pitanju.