Partizan uputio izvinjenje "večitom rivalu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.05.2016.
15:40
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo klub Partizan javno se izvninio "večitom rivalu" zbog postupka dvojice igrača koji su na proslavi titule nosili uvredljiv transparent. Vaterpolisti koji su napravili incident poručuju da su kasno videli šta na njemu piše.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Najtrofejniji vaterpolo klub u Srbiji u sredu je osvojio šampionsku titulu, a samim tim u "duplu krunu", ali je zasluženo slavlje crno-belih obeležio incident.

Dvojica igrača Partizana ponela su uvredljiv transparent koji su napravili navijači Partizana, što je bacilo senku na trijumf crno-belih. Vaterpolo klub Partizan oglasio se tim povodom uputivši javno izvinjenje "večitom rivalu".

"VK Partizan ovim putem obaveštava javnost da žali zbog greške svojih igrača, i izvinjava se u njihovo ime svima koji su se osetili povređeni ovim postupkom. Ističemo da nesportski gest nije planiran, već je nesmotrena slučajnost i da je njihova greška bila nenamerna" navodi se u saopštenju Partizana.

Izvinjenje su uputili i Dimitrije Rističević i Nemanja Vico koji su držali sporni transparent.

"Izvinjavamo se svim sportistima i navijačima SD Crvena zvezda, nismo imali nameru nikoga da uvredimo. Nismo ni znali šta piše na transparentu. Tokom proslave titule bili smo u velikoj euforiji. U velikoj gužvi koja je nastala pored bazena, kada su nam mnogi navijači prilazili sa željom da se slikaju sa nama trudili smo se da svima izađemo u susret i sa svima smo se fotografisali. Posle naporne i stresne utakmice pala nam je koncentracija, pa kad nam je neko od navijača dao spomenuti transparent, nismo ga ni pogledali. Nije nam ni na pamet palo da je ispisana uvredljiva poruka. Mislili smo da piše nešto vezano za Partizan" naveo je Rističević i dodao,

"Tek uveče, kad je se fotografija proširila društvenim mrežama videli smo kakvu grešku smo napravili. Slavimo titulu, ali ne želimo nikoga da vređamo. U bazenu smo pobedili ekipu u kojoj igraju mnogi naši drugovi, momci s kojima smo zajedno igrali i trenirali što u klubovima, što u reprezentacijama. Jedino što možemo je da im čestitamo na jakom otporu, a ne želimo da vređamo ni njih niti bilo koje druge sportiste. U skladu sa tradicijom kluba i vaspitanjem svih igrača i trenera Partizana od mlađih kategorija do prvog tima nama je fer plej uvek na prvom mestu, bez obzira s kim igramo i bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo", istakao je Rističević.

Partizan je u sredu overio 27. šampionsku titulu a verujemo da će na Tašmajdanu uvažiti ovo izvinjenje "večitog rivala" jer su do sada vaterpolo klubovi Partizan i Crvena zvezda gajili sjajne odnose i bili primer ostalim klubovima dva sportska društva.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PovratakraljaXXXVIII
Thursday, 26.05.2016
19:37

VK crvena zvezda ne postoji! Ovo je neki tamo BVK crvena zvezda Vet.

avatar
nexi partizan
Thursday, 26.05.2016
19:08

Baš me zanima,da li bi to njihovi uradili...Možda vaterpolo klub i bi...s' obzirom da zahvaljujući nama i dalje postoje...

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 26.05.2016
18:10

Vucela i kompanija bi mogli da uce od ovih ljudi

avatar
Sin Dragan
Thursday, 26.05.2016
17:40

Ovo sto je Zvezda uspela da igra egal sa drzavnim projektom je senzacija prve klase i nevidjena bruka za partizan! Budes 20 godina drzavni projekat, dobijes jedini u drzavi bazen na poklon koji onda naplacujes drugim klubovima, dobijes ceo Becej sa sve skolom, dobijes uslov da ko hoce u reprezentaciju mora u partizan, dobijes jedini u zemlji drzavnu pomoc i to veliku, jedini imas jake sponzore, uguraju te sa treceg mesta u Evroligu, a izbace prvaka Crvenu zvezdu i onda ti u finalu sude kao rodjenom bratu i isteraju 4 najbolja igraca Zvezde i ti pobedis jednim golom razlike! Pa ovo je takva bruka za drzavni projekat da je to strasno. Zvezdi naklon do poda na nadljudskoj borbi sa 10 puta finansijski jacim protivnikom, sudijama, savezom i drzavom koja te izbaci iz bazena kao prvaka Evrope i zabrani sponzore. Lice Vujasinovica na kraju koji nije mogao ni da slavi ovakvu sramnu pobedu je sve reklo.

avatar
nexi partizan
Thursday, 26.05.2016
23:09

Kompleksi,a?Znam da vas boli naša dominacija.Šta mi onda da kažemo za košarku?2:1 u pobedama za nas,u fudbalu vas konstantno guraju...U vaterpolu ne bi ste ni postojali,da nije nas bilo.Uostalom,eto,da bi vi bili jači,a nas da bi uništili,liga nam je dovedena do amaterizma...Ovako smo bar mi nešto radili u Evropi,a sada nema nikoga više.

avatar
Thursday, 26.05.2016
15:46

Sledeci put dobro pogledajte, vec i sad mi deluje da jedan gleda u trans:-) Bravo za izvinjenje, sad cekamo drugu stranu! Ne ulazim u to da li imaju opravdanje za one vulgarnosti jer je u vaterpolu daleko najteze reci da li su u pravu ili ne oni koji se zale na sudjenje AKO je to uopste i moguce...