Partizan sparing partner reprezentaciji Srbije!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.01.2016.
12:40
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je njegova ekipa u prvom kolu Evropskog prvenstva u Beogradu protiv Hrvatske pobedila nametnuti pritisak, ali da bi ubedljiva pobeda u tom duelu mogla da bude mač sa dve oštrice, pošto

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije sinoć su u prvom kolu Evropskog prvenstva u Beogradskoj areni pobedili Hrvatsku sa 13:6.

"Uz dobru igru i pobedu, pobedili smo sopstveni pritisak, ali i nametnuti pritisak pojedinih ljudi. Sada će biti lakše. Ali ta pobeda može biti mač sa dve oštrice pošto će svi sada Srbiju videti kao apsolutnog favorita za osvajanje turnira. Mi se smatramo favoritima ali ima još da se igra, ima kvalitetnih ekipa, ali mislim da će sve ići kako treba"
, rekao je Savić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Savić je rekao da njegova ekipa ima izuzetne uslove za treninge na plivalištu na Banjici i da će trenirati sa vaterpolistima Partizana kako ne bi ispala iz forme za nastavak šampionata.

On je ocenio da reprezentacija Italije može da pokaže mnogo na turniru, ali da su tu i selekcije Crne Gore, Španije i Madjarske, koje jure mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija se kao pobednik Svetskog prvenstva i Svetske lige plasirala na Igre, a upitan da li će biti problem za ekipu, pošto je forma tempirana za Evropsko prvenstvo, Savić je rekao da "forma uopšte nije tempirana za turnir u Beogradu".

"Svi igrači nam dolaze iz klubova koji igraju Ligu šampiona i jaka prvenstva, a takmičenja će se završiti na leto. Veći deo igrača okupiće se krajem maja, a oni koji budu igrali završni turnir Lige šampiona će dobiti sedam dana odmora pa će se okupiti 12. juna", rekao je Savić.

Vaterpolisti Srbije će sutra od 20.15 igrati protiv Malte, utakmicu drugog kola Grupe B, a reprezentativac Sava Ranđelović rekao je da ne očekuje probleme u tom duelu.

"Ništa ne znamo o njima, samo da su juče izgubili 10 razlike od Francuske (7:17). Mislim da neće biti većih problema", rekao je on.

Ranđelović je dodao da će pobeda protiv Hrvatske podići samopouzdanje njegovoj ekipi, koja će imati mnogo vremena da se pripremi za četvrtfinale.

Reprezentativac Srbije Dušan Mandić naveo je da svi mogu da budu zadovoljni rezultatom protiv Hrvatske.

"Izdržali smo pritisak i atmosferu, rezultat je prozivod naše dobre igre u odbrani sa igračem više. Nije nas ponela atmosfera. Dometi naše ekipe su uvek najviši, nije bitno u kom takmičenju učestvujemo. Dobro igramo i teško će neko moći da nam se suprotstavi", rekao je Mandić.

On je dodao da bi euforija mogla da bude opasna.

"Svi su nas već stavili na tron i to mi se ne sviđa. Neće nam biti lako u nastavku takmičenja. Mislim da jučerašnji rezultat nije pravi pokazatelj kakva je Hrvatska", rekao je Mandić.

Ne propustite