Optimizam pred Nemce, Filipović ne igra

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.03.2017.
15:27
Izvor: Beta

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović rekao je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećem meču protiv Nemačke u Svetskoj ligi, ali je pozvao na oprez.

Epa/Tamas Kovacs
Epa/Tamas Kovacs

Povezane vesti

Selektor Dejan Savić će na dan utakmice odrediti 13 igrača za meč u Zrenjaninu, a izvesno je da je u timu neće biti kapitena Filipa Filipovića zbog povrede ruke. Kako se navodi na sajtu VSS, odlučeno je da se "ništa ne rizikuje".

"Prvo zadovoljstvo je zbog činjenice da smo opet zajedno. Znam šta nas čeka u Zrenjaninu - odlična atmosfera, a zatim i nezgodan protivnik. Nije tajna da smo favoriti protiv Nemaca, ali ne smemo da im dozvolimo da imaju svoj ritam. Dakle, ozbiljan prilaz utakmici i ne bi trebalo da bude problema", rekao je Pijetlović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti Srbije dočekaće sutra u Zrenjaninu selekciju Nemačke u petom kolu Svetske lige.

"U Srbiji sam izgubio sam jednu utakmicu i to upravo od Nemačke u Kruševcu pre šest godina. Zbog toga treba da budemo oprezni. Nama je u planu plasman na završni turnir i to bi nam bile pripreme pred krunu sezone Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Lepo je da smo skoro svi tu i siguran sam da ćemo u Zrenjaninu svi uživati u sjajnoj atmosferi", rekao je Andrija Prlainović.

Nikola Jakšić se podsetio utakmice u Berlinu.

"Nije bilo lako, na kraju smo se odlepili i pobedili. Sada igramo kod kuće, pred punim tribinama i to je motiv više da uz dobru igru pobedimo. Tako ćemo obezbediti završni turnir. Volim što utakmice igramo po Srbiji, atmosfera je uvek izvanredna i u takvim ambijentu je milina igrati", rekao je Jakšić.

Reprezentacija Srbije će večerašnjem treningu biti kompletna dolaskom Dušana Mandića, Save Ranđelovića i Nemanje Ubovića, koji su zbog finala italijanskog kupa opravdano zakasnili na pripreme za sutrašnji susret.

Ne propustite