Ništa od Hrvata - Evo ko čeka "Delfine" u četvrtfinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.08.2016.
23:10
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, a večeras smo dobili odgovor na pitanje ko čeka "Delfine" na startu eliminacione faze.

len.eu
len.eu

Povezane vesti

Pola sata nakon ponoći vaterpolo reprezentacija Srbije kreće u borbu za četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a protivnik će joj biti selekcija Japana.

Srbiji su mnogi već upisali dva boda jer Japan ne spada u red reprezentacija koje po kvalitetu mogu da pariraju našem nacionalnom timu ali upravo zbog toga treba biti posebno oprezan.

Srpski "Delfini" još uvek nisu overili plasman u četvrtfinale, ali već sada znamo šta će ih i ko tamo sačekati pod uslovom da savladaju Japan.

Takmičenje u Grupi B kompletirano je pomalo iznenađujućom pobedom selekcije Francuske nad Hrvatskom rezultatom 9:8 (3:2, 3:3, 2:1, 1:2).

Sada sa sigurnošću možemo da tvrdimo da Srbija u četvrtfinalu neće igrati protiv Hrvatske ili Crne Gore jer su te reprezentacije zauzele drugo i četvrto mesto u Grupi B, a "Delfini" neće moći da ukrste sa tim pozicijama.

Večeras će u Grupi A doći do raspleta, a konačna pozicija "Delfina" zavisiće i od poslednjeg meča koji igraju Brazil i Mađarska. Ako pođemo od pretpostavke da će Srbija savladati Japan, od ishoda duela Brazila i Mađarske zavisiće da li će "Delfini" biti drugi ili četvrti u Grupi A.

I - Ukoliko Brazil savlada Mađarsku ili bude nerešeno, Srbija će zauzeti drugo mesto u Grupi A pa bi za rivala u četvrtfinalu imala selekciju Italije!

II - Ukoliko Mađarska dobije domaćina turnira "Delfini" bi bili četvrti i onda bi nam protivnik bila selekcija Španije koja je zauzela prvo mesto u Grupi A!

Hrvatska bi mogla da bude rival Srbije samo u jednom scenariju koji nije nimalo verovatan. "Delfini" bi morali da remiziraju sa Japanom, a da Mađarska izgubi od Brazila pa bi Srbija u krugu sa Australijom i Mađarskom bila najbolja i kao treća išla u četvrtfinale!

Ne propustite

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Monday, 15.08.2016
07:56

Bila je dobra kvota na francuze, dasmo znali da ce.zapadni susedi da.ispadni pi***, mogla se uzeti dobra lova

avatar
dushanseelny
Monday, 15.08.2016
02:00

Haha koji strah od nas, cak i kad igramo katastrofalno.. Ucinise nam uslugu, Spance cemo mnogo lakse sabiti negoli ove kukavice ;)

avatar
iskusna vezara
Monday, 15.08.2016
00:07

ahaha.. kakav egzodus u onoj drugoj grupi.. vanredno stanje! sta im uradismo, svi se polomise da ne budu slucajno prvi.. kakve su to supruge! sta ti je moc navike..

avatar
BlueBoy84
Sunday, 14.08.2016
23:38

polako ljudi prvo japan. Kako igramo treba biti oprezan

avatar
violafan
Sunday, 14.08.2016
23:23

Kakvo kalkulisanje, svi danas pustali da ne bi bili prvi jer je Srbija cetvrta. Smijesni Hrvati, cijeli mec drzali rezultat kao blizu, na kraju namjerno pustili Francuze. Italijane nisam gledao, ali vjerujem da su i oni pustili SAD, vidjevsi rasplet u grupi A.

avatar
juvealexx
Sunday, 14.08.2016
23:22

zanimljivo kad hrvatska izgubi i to svjesno onda je to sramota a kad srbi izgube onda su to "kalkulacije" e pa red je da i mi nekad kalkulišemo, srbija nam ne leži i dobro je što ćemo je izbjeći u 1/4 finalu

avatar
Monday, 15.08.2016
00:18

realno ruzno bi bilo da olimpiski sampion ispadne pre polufinala. LAi opet daj da dobijemo Japan prvo mi, pa se onda vidimo u FInalu. Ako sve bude bilo kako treba. DA uzmemo medalju od vlasnika.

avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 14.08.2016
23:22

Odigrali smo do sada jako los turnir i opet svi bjeze od nas, kakav smo im strah utjerali, zao mi samo sto nisam stigao da odem do kladionice i uplatim na SAD i Francusku jer lijepe su se pare mogle uzeti a znalo se da ce ove kukavice od hrvata i Italijana pustiti samo da pobjegnu od nas.

avatar
Sunday, 14.08.2016
23:13

Ne svidja mi se nijedna opcija, ali ako mi mislimo da osvojimo zlato kao sto i mislimo, ne smemo da kukamo i da biramo protivnika do prestola, JOS CETIRI POBEDE!!!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 15.08.2016
00:05

Što ne bi voleo Špance, ja mislim da su dosta lošiji od Italijana

avatar
Monday, 15.08.2016
15:20

Dosta losiji sigurno nisu, prvi su u toj grupi, a izgubili su od Italijana samo gol razlike. Umeli su da nas iznenade, dosta su nezgodni isto kao i Crnogorci, a najvise bih voleo hrvate, na to sam vise aludirao...

avatar
Bat
Monday, 15.08.2016
00:14

izgleda da svi kalkulisu da izbegnu nas :D ajde prvo japan da pobedimo , posle ako budemo na nivou svakoga dobijamo jer smo najjaci...ja bih bio zadovoljan bilo koja medalja