NEMA STAJANJA - "Delfini" nastavljaju da melju!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.11.2016.
18:46
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfalno je krenula u odbranu trofeja u Svetskoj ligi, pošto je u prvom kolu Grupe A lako izašla na kraj sa selekcijom Rumunije.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev

Povezane vesti

Četvorostruki uzastopni osvajač Svetske lige uspešno je otvorio novu sezonu u pomenutom takmičenju.

Reprezentacija Srbije večeras je u prvom kolu Grupe A savladala selekciju Rumunije rezultatom 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2) iako je u Kragujevcu nastupila u prilično oslabljenom sastavu.

Prvu takmičarsku utakmicu nakon osvojenog zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru reprezentacija Srbija je odigrala bez "penzionisanih" Slobodana Nikića i Živka Gocića, ali i bez povređenih Andrije Prlainovića, Miloša Ćuka i Nikole Jakšića.

Pitanje pobednika praktično je rešeno posle prvih osam minuta igre. Srbija je atomskom odbranom zatvorila prilaze svom golu, a na drugoj strani golmanu Rumunije nije bilo spasa.

Na kraju prvog poluvremena Srbija je imala deset golova prednosti i tada više nije bilo dileme ko će na kraju slaviti pobedu u Kragujevcu.

"Delfini" su u trećem kvartalu "prikočili" što su Rumuni iskoristili da poraz učine nešto manje bolnim, ali je dobrom završnicom Srbija ponovo napravila veću razliku.

Najefikasniji u večerašnjoj pobedi Srbije bili su Milan Aleksić i Strahinja Rašović sa po četiri gola, pratili su ih Duško Pjetlović, Filip Filipović i Gavril Subotić sa po tri pogotka, a u strelce su se upisali još Radomir Drašković i Sava Ranđelović.

Narednu utakmicu u grupnoj fazi Svetske lige reprezentacija Srbije igra 6. decembra protiv selekcije Nemačke u gostima.

Ne propustite