Milenković: "Prihvatamo ulogu favorita"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.12.2016.
23:53
Izvor: Beta

Trener vaterpolista Partizana Zoran Milenković rekao je danas da njegova ekipa prihvata ulogu favorita na predstojećem finalnom turniru Kupa Srbije, ali je i dodao da crno-beli moraju biti veoma obazrivi.

waterpolopartizan.rs
waterpolopartizan.rs

Povezane vesti

Finalni turnir Kupa Srbije igraće se 14. i 15. decembra u niškom "Čairu".

"Partizan je još na početku sezone najavio svoje ciljeve i ono čemu težimo je odbrana oba trofeja. Posle dobrih partija u regionalnoj ligi i naše zaista odlične igre u Evroligi protiv Egera s pravom prihvatamo ulogu favorita na završnom turniru Kupa u Nišu. Ali, veoma smo obazrivi jer imamo veoma mladu ekipu sa prosekom od 19 godina", rekao je Milenković.

Polufinalni mečevi su na programu u sredu, od 17.45 sastaju se Vojvodina i Partizan, a od 20.00 igraju Crvena zvezda i Šabac. Titulu brani Partizan.

"Poštujemo sve protivnike i očekujemo izuzetno zanimljiv turnir. Ono što će meni kao treneru biti veoma važno je da moji igrači budu koncentrisan i smireni, da pruže maksimum i da odigramo kvalitetno... Očekujem pune tribine, zanimljive utakmice i poštenu borbu", rekao je Milenković.

"Ono čemu težim kao trener Partizana i svi moji igrači je svakako osvajanje trofeja", dodao je trener Partizana.

Trener Vojvodine Vladimir Cukić rekao je da je velika čast učestvovati na završnom turniru Kupa i naveo da se nada da će njegova ekipa pružiti dobar otpor Partizanu.

"Očekuje nas teška utakmica jer je Partizan kao najmladja ekipa u Ligi šampiona pokazala da je u velikom usponu. Protiv Egera su pružili izvanrednu partiju. Ta utakmica je pokazala da u Srbiji i te kako ima mladih i talentovanih vaterpolista. Trudili smo da se što bolje spremimo, kako bismo Partizanu pružili što bolji otpor", rekao je Cukić.

Najuspešniji tim u Kupu Srbije je Partizan koji je sedam puta osvajao trofej namenjen pobedniku. Kragujevački Radnički je jednom trijumfovao, dok je Crvena zvezda dva puta bila osvajač Kupa.

"Naša želja je da damo maksimum, pokažemu što bolju igru, a rezultat će uz takav pristup sam po sebi doći. Tokom sezone smo imali uspona i padova, mada to u ovakvo sistemu takmičenja ništa ne znači jer vas samo dve utakmice dele od pehara. Sve je moguće, ali treba priznati da je Partizan veliki favorit. Medjutim, u jednoj utakmici svašta može da se dogodi", rekao je trener Zvezde Aleksandar Nikolić.

Vaterpolo klub Šabac je debitant na završnom turnira Kupa.

"Pre samo godinu i po dana bili smo u nižem rangu takmičenja, tako da smo za kratak vremenski period daleko dogurali. Ovim rezultatima smo premašili ambicije koje su bile postavljena ispred nas na početku sezone tako da u ovu utakmicu sa Crvenom zvezdom ulazimo rasterećeni i hladne glave i mislim da iz tog razloga moji igrači imaju priliku da pruže maksimum", rekao je trener Šapca Balša Nikolić.

Ulaznice za završni turnir Kupa već se nalaze u prodaji, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, a koštaju za polufinale 200 dinara i za finale 250 dinara.

Ne propustite