LŠ - Savladana Breša, Radnički pliva ka fajnal-siksu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.03.2015.
19:56
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije zadržao je šanse za plasman na fajnal-siks Lige šampiona, pošto je u Kragujevcu savladao Brešu u derbiju sedmog gola grupne faze takmičenja.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog i dalje se nalaze u trci za plasman na fajnal-siks Lige šampiona zahvaljujući trijumfu koji su u sredu ostvarili u duelu sa italijanskom Brešom.

U derbiju sedmog kola grupe "A" Radnički je savladao Brešu rezultatom 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4) pa će u završnici takmičenja imati šansu da se izbori za učešće na fajnal-siksu.

Kragujevčani su maestralno otvorili meč, početkom druge deonice stigli su do prednosti od 3:0 ali je onda gostujući sastav zaigrao znatno kvalitetnije.

Brešu je u meč vratio kapiten Kristijano Peršuti pa ni serija Radničkog od 3:0 nije bila dovoljna da se uđe u mirnu završnicu.

Dva puta su gosti u poslednjem periodu prilazili na "-1" ali su na kraju Šumadinci uspeli da se "odlepe" i zasluženo slave sa tri gola razlike.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nikola Dedović sa četiri gola, dok su Josip Vrlić, Ivan Basara i Srđan Vuksanović dodali po dva. Na drugoj strani Kristijan Peršuti i Valerio Rico postigli su po tri pogotka.

Radnički se nakon trijumfa nad Brešom preselio na treću poziciju na tabeli grupe "A" sa 9 osvojenih bodova ali će tu ostati samo u slučaju da Pro Reko savlada Barselonetu što je prilično očekivano.

Ne propustite