LŠ - Radnički ostao u trci za 'fajnal-siks'

Autor: Beta Beta
sreda 11.02.2015.
20:34
Izvor: Beta

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su nova tri boda i tako ostali u trci za "fajnal-siks", pošto su na svom bazenu savladali šampiona Mađarske, ekipu Egera, rezultatom 12:11.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu mađarski Eger sa 12:11 (3:3, 3:4, 5:1, 1:3), u utakmici petog kola Grupe "A" u Ligi šampiona i ostali u igri za plasman na završni turnir.

Nikola Dedović i Marko Ćuk predvodili su Radnički do pobede sa po četiri gola, a Ivan Basara dodao je dva gola. Po jedan gol postigli su Srđan Vuksanović i Marko Petković.

Najefikasniji u ekipi Egera bio je Norbert Hošnjanski sa četiri gola a po dva su postigli Ištvan Marton Sivoš i Balaž Haraji. Među strelce su se upisali i Peter Biroš, Miloš Ćuk i Balaž Erdelji.

Radnički sada ima šest bodova - dve pobede i tri poraza a Eger je sakupio bod više - po dve pobede i poraza i jedan remi.

Na početku utakmice igrao se gol za gol, da bi Radnički preko Basare poveo sa 3:2, nakon čega je Eger preuzeo inicijativu i održavao vođstvo od gola prednosti.

Na polovini treće četvrtine Radnički je poveo drugi put na utakmici golom Vuksanovića za 8:7, a ubrzo je srpski tim stekao i tri razlike (11:8). Eger je do kraja utakmice samo uspeo da ublaži poraz.

U narednom šestom kolu 4. marta, Radnički i Eger će igrati u Mađarskoj.

Ne propustite