LŠ - Radnički odličan u Mađarskoj, ali...

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.03.2015.
20:05
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog nisu uspeli da dođu do bodova na teškom gostovanju ekipi mađarskog Egera, i pored odlične igre čitavim tokom meča. Šanse za plasman na F6 sada su znatno manje...

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

U derbiju šestog kola Lige šampiona vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su tesan poraz na gostovanju mađarskom šampionu Egeru, rezultatom 7:6.

U uzavreloj atmosferi bazena „Aladar Biškej“, Kragujevčani su bili u najmanju ruku ravnopravan rival favorizovanom protivniku, ali su na kraju ostali bez bodova i znatno umanjili šanse da se nađu na „fajnal-siksu“.

Utakmica je protekla u sjajnim odbranama Zdravka Radića i Branislava Mitrovića, pa se šuteri nisu mnogo radovali.

Kragujevčani su poveli već u prvom napadu, majstorskim udarcem kapitena Aleksandra Ćirića, ali je sredinom prve deonice izjednačio Miloš Ćuk, sa igračem više – 1:1.

Domaćin je stigao do preokreta u uvodnim minutima druge četvrtine, sigurnom egzekucijom peterca Balaša Erdeljija (2:1), ali su Šumadinci na odmor ipak otišli sa golom prednosti, nakon lepih šuteva Marka Ćuka i Ivana Basare – 3:2.

Po povratku sa odmora Balint Lorinc je lepo uplivao i savladao Radića za novo izjednačenje (3:3), a u poslednjoj deonici, koja je bila efikasnija od kompletnog prethodnog toka meča, Erdelji i Boris Vapenski doveli su Eger do najvećeg vođstva od dva gola (5:3).

Ni tada se nisu predavali borbeni izabranici Uroša Stevanovića, koji su tri puta prilazili na „minus jedan“, preko Dedovića, Petkovića i Vrlića, ali do preokreta nisu mogli.

U pobedničkim redovima Balaš Erdelji postigao je dva gola, a Uroš Čučković, Balint Lorinc, Miloš Ćuk, Marton Sivoš i Boris Vapenski po jedan. Za Radnički su se po jednom u strelce upisali Josip Vrlić, Aleksandar Ćirić, Ivan Basara, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković.

Eger – Radnički 7:6 (1:1, 1:2, 1:0, 4:3)

Bazen: „Aladar Biškej“. Igrač više: Eger 6(2), Radnički 5(2). Peterci: Eger 1(1), Radnički 1(1).

EGER: Mitrović, Angjal, Biroš, Čučković 1, Hošnjanski, Lorinc 1, Mi. Ćuk 1, Sivoš 1, Erdelji 2, Vapenski 1, Bedo, Haraji, Coma. Trener: Dabrovski.

RADNIČKI: Radić, Trajković, Bogdanović, Marković, Miličić, Vrlić 1, Ćirić 1, Basara 1, Vuksanović, Dedović 1, Ma. Ćuk 1, Petković 1, Živojinović, Toholj. Trener: Stevanović.

Ne propustite