LŠ - Pro Reko prejak za Radnički!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.11.2014.
20:20
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Ubedljiva pobeda italijanskog šampiona u Kragujevcu, protiv domaćeg Radničkog, na startu Lige šampiona.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Svoje ovogodišnje učešće u elitnom evropskom takmičenju kragujevački Radnički je započeo očekivanim porazom od favorizovanog Pro Reka, koji je večeras u Kragujevcu slavio sa ubedljivih 12:5.

Gosti su poveli preko Frančeska Di Fulvija sa igračem više, sredinom prve četvrtine, ali su Šumadinci preokrenuli sjajnim golovima Nikole Dedovića i Srđana Vuksanovića (2:1). Ipak, na prvi kratki predah otišlo se sa nerešenim rezultatom, pošto se Duško Pijetlović sjajno izborio za poziciju i pogodio za 2:2.

Do novog preokreta Pro Reko je došao golom Aleksandra Ivovića sa igračem više, ali je odmah zatim zaostatak anulirao iskusni Aleksandar Ćirić – 3:3. Usledila je zatim serija od tri gola Italijana (6:3), koji je samo na kratko prekinuo Nikola Dedović, 40 sekundi pre poluvremena.

Po povratku sa odmora izabranici Igora Milanovića nastavili su u visokom ritmu, pa su novim nizom od tri gola praktično rešili pitanje pobednika pred ulazak u poslednju deonicu (9:4), a potom i učinili pobedu još ubedljivijom.

U grupi A viđene su još dve nerešene utakmice: Breša – Olimpijakos 9:9, Barseloneta – Eger 7:7, dok su u grupi B postignuti sledeći rezultati: Solnok – Primorje 13:12, Špandau – Jug 8:9, a utakmica Partizana i Galatasaraja je odložena.

Po završetku utakmice, Vaterpolo klub Radnički uručio je prigodan poklon bivšem kapitenu, Filipu Filipoviću, povodom njegovog nedavnog proglašenja za najboljeg igrača sveta u 2014. godini.

''Imali smo stresan početak. Znali smo da ekipa Radničkog igra drugačije na svom bazenu. Pokušao sam da prenesem to iskustvo na nove saigrače, ali verovatno nisam u potpunosti u tome uspeo. Sredino četvrtine smo visokim ritmom i kontrama otvorili ekipu Radničkog i već tada je bilo poznato pitanje pobednika. Izuzetno mi je drago što smo zadržali ritam i na kraju ubedljivo slavili'', rekao je Filip Filipović, vaterpolista Pro Reka.

Strateg Radničkog Uroš Stevanović, istakao je da je presudila duža klupa protivnika.

''Bili smo na nekom našem maksimumu do sredine druge četvrtine, a onda smo primili dva laka gola iz kontre, kojima su prelomili utakmicu. U drugom poluvremenu sve je bilo jasno, došao je do izražaja njihov kvalitet i pokazali su da su ono što jesu'', glavni kandidati za titulu i, verujem, budući prvaci Evrope.

Ovo je bilo daleko od našeg maksimuma, okrećemo se treninzima i spremamo za naredne izazove – izjavio je trener Radničkog, Uroš Stevanović.

Radnički – Pro Reko 5:12 (2:2, 2:4, 0:3, 1:3)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“. Gledalaca: 700. Sudije: Stavridis (Grčka) i Boreli (Španija). Igrač više: Radnički 7(0), Pro Reko 5(4). Peterci: Radnički 1(1), Pro Reko 2(2).

RADNIČKI: Radić, Trajković, Toholj, Marković, Miličić, Vrlić, Ćirić 1, Basara, Vuksanović 1, Dedović 3, Ćuk, Petković, Živojinović. Trener: Stevanović.

PRO REKO: Tempesti, Lapena, Joković 1, Filjoli 2, Pijetlović 1, Felugo, Di Fulvio 1, Prlainović 1, Fondeli 1, Filipović 2, Ivović 3, Gito, Pastorino. Trener: Milanović.

Ne propustite