LŠ - Preokret Radničkog za častan oproštaj

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.09.2015.
11:50
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog pobedom su se oprostili od kvalifikacionog turnira za plasman u Ligu šampiona, pošto su u poslednjoj utakmici grupe "E" savladali Budvu nakon velikog preokreta.

Beta/VKRadnickiKragujevac/Dr
Beta/VKRadnickiKragujevac/Dr

Povezane vesti

Dan nakon što je doživljen najteži evropski poraz u kratkoj klupskoj istoriji vaterpolisti Radničkog uspeli su da dobiju poslednji meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tako se časno oproste od daljeg pohoda na elitno takmičenje.

Radnički je u poslednjoj utakmici grupe "E" savladao Budvu rezultatom 8:7 (1:3, 1:1, 2:2, 4:1) i to posle velikog preokreta koji se dogodio u poslednjoj četvrtini.

Kragujevčane su do pobede predvodili Marko Martinić i Nebojša Joksimović sa po dva gola, a jedan su dodali Nino Blažević, Edi Alijagić, Vukašin Ganić i Luka Bosić.

Na drugoj strani, po dva puta su se u strelce upisali i Bogdan Vujašević i Blažo Mitrović, a jednom Milorad Radunović, Bogdan Đurđić i Petar Ćetković.

Radnički je tako završio učešće u Ligi šampiona na trećem mestu u grupi "E", sa tri boda, dok je Budva ostala na dnu tabele, bez poena.

U treću rundu kvalifikacija plasirali su se Solnok i Hanover, koji će u međusobnom duelu, od 12 sati, odlučiti ko će osvojiti prvo mesto.

Ne propustite