Lončar: ''Fanatična borbenost do kraja, zaslužena pobeda nad Srbijom''

Autor: Beta Beta
petak 28.07.2017.
12:16
Izvor: Beta

Hrvatski vaterpolista Luka Lončar rekao je da je njegova ekipa bila borbena do kraja i da je zasluženo pobedila Srbiju u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

EPA/Szilard Koszticsak
EPA/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

"Fantastična utakmica cele ekipe, čestitam saigračima i celom stručnom štabu. Bila je to velika utakmica, i Srbija je igrala fantastično, ali i mi. Do poslednje sekunde se nije znalo ko će pobediti. Sva sreća da smo držali fanatičnu borbenost do kraja i zasluženo smo slavili", rekao je Lončar, prenosi Hina.

Hrvatska je sinoć pobedila Srbiju sa 12:11 u polufinalu šampionata sveta.

"Hvala Bogu da smo dobili, radi nas i radi hrvatske javnosti koja je priželjkivala tu pobedu. Mislim da smo pokazali zajedništvo i hrabrost i napokon pobedili Srbiju oko koje je bila tolika fama, iako smo i mi sami znali da vredimo. To je sport, oni su dobijali pre, mi sada, a sigurno je još puno duela ispred nas. Ko bude više inspirisan u datom trenutku, taj će pobediti", kazao je vaterpolista Andjelo Šetka.

Hrvatska je prvi put u polufinalu povela pet minuta pre kraja, kada je Ante Vukičević pogodio s igračem više za vodjstvo 11:10.

"Poslednji put se isto dogodilo pre deset godina u Melburnu, prolazilo mi je kroz glavu da će se isto ponoviti na godišnjicu. Mislim da smo opet pokazali karakter i mentalnu snagu i izdržali sve njihove pritiske i na kraju poveli u poslednjoj četvrtini i uspeli da izdržimo do kraja", rekao je Ivan Buljubašić.

Hrvatska će sutra u finalu igrati protiv domaćina Madjarske, koja je u prvom polufinalu svladala Grčku sa 7:5.

"Sada se okrećemo finalu, nemamo vremena za puno odmora, nadam se da ćemo uspeti da uradimo isto što i Srbi pre tri godine na Evropskom prvenstvu i pomrsiti im račune u finalu. Znamo po što smo došli, idemo do kraja"
, dodao je Buljubašić.

Hrvatski selektor Ivica Tucak je nakon pobede protiv Srbije bio vrlo kratak: "Za dva dana će biti još draža".

Finale se igra sutra od 20.30.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Friday, 28.07.2017
12:27

Srecno u finalu

avatar
[PL]MUTD
Friday, 28.07.2017
12:20

Kroati nisu kvalitetniji, to se i videlo. Mnogo gresaka Srbije, neki golovi su dati onda kad Srbija inace golove ne prima. Nakon osam godina ljudi pobedise. :) Stvarno smo ih gazili redovno. Mislim da ce to da se nastavi, jer imamo mnogo vise igraca od njih, a i kao sto rekoh kvalitetniji smo.

avatar
Friday, 28.07.2017
13:24
avatar
Friday, 28.07.2017
16:58
avatar
[PL]MUTD
Friday, 28.07.2017
13:51

usli smo u osmu. ;)