Kragujevčani prizivaju 'treću sreću'

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.05.2015.
17:58
Izvor: Sportske.net

Uoči početka finalne serije plej-ofa domaćeg vaterpolo šampionata predstavnici Radničkog izrazili su nadu da će u trećem uzastopnom finalu sreća pogledati kragujevački tim i da će titula prvi put u istoriji završiti u srcu Šumadije.

Beta/VKRadnickiKragujevac/Dr
Beta/VKRadnickiKragujevac/Dr

Povezane vesti

Prvom utakmicom između Radničkog i Partizana koja će biti odigrana od 18.45 na bazenu SC "Park", u Kragujevcu će u subotu početi finalna serija plej-ofa Prve A lige Srbije.

Kragujevčani će treću godinu za redom igrati u finalu a dueli sa Partizanom nisu nepoznanica za ekipu iz srca Šumadije koja je u tekućoj sezoni odigrala tri susreta sa jednim od tri najtrofejnija kluba u Evropi.

"U goste nam dolazi jedan od najvećih svetskih klubova, prema kom uvek imamo respekta. Ove godine su nas čak pobedili na našem bazenu. To dovoljno govori koliko će biti interesantna i neizvesna cela finalna serija" počeo je priču Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Finalisti domaćeg šampionata odigrali su tri utakmice u dosadašnjem toku sezone a Radnički ima trijumf više, pošto je slavio u prvom delu regionalne Triglav lige, ali i u finalu nacionalnog Kupa u Bečeju.

"Spremni dočekujemo finale, uz kadrovske probleme zbog odustajanja nekih igrača, ali to ne umanjuje našu želju da konačno donesemo ovaj trofej u Kragujevac" dodao je Vasović.

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog igrali su i prethodne dve finale serije domaćeg plej-ofa ali su oba puta gubili od Crvene zvezde koju je ove godine Partizan eliminisao u polufinalu.

"Pozivamo sve ljude koji navijaju za Radnički da nam pomognu da osvojimo ono što već treći put zaredom pokušavamo. Dve najbolje ekipe u državi igraju i finalu, a u bazenu ćemo rešiti ko je bolji" istakao je Vasović.

Prošlosezonski vicešampion Evrope ima sve većih problema da se održi na velikoj sceni i vrlo je verovatno da će ovosezonsko finale biti poslednja prilika da Radnički uzme trofej u domaćem prvenstvu.

"Ništa nas ne može poremetiti, situacija je takva kakva je, ali su igrači odavno svima stavili do znanja da igraju i da se bore i siguran sam da će dati sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno" zaključio je sportski direktor Radničkog.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice a prva u nizu na programu je u subotu od 18.45 kada će prednost domaćeg terena imati vaterpolisti Radničkog.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Friday, 08.05.2015
22:59

Radnicki je imao odlicnu sezonu, kako u Triglav ligi, tako i u Ligi Sampiona. Desetkovani su kao i ostali ali izvlacili su maximum iz ekipe, na to im stvarno treba odati cast. Po mom misljenju favoriti u finalu.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 08.05.2015
19:11

U goste vam dolazi najveci klub na svetu, a neka bolji pobedi u finalu!