Kako hrvatski mediji najavljuju vaterpolo finale sa srpskim ''Delfinima''?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.08.2016.
00:06
Izvor: Sportske.net

Ono što se očekivalo, večeras se i potvrdilo, reprezentacije Srbije i Hrvatske boriće se za olimpijsko zlato u vaterpolu, pa se neće dugo čekati na još jedan komšijski okršaj posle noćašnje pobede košarkaša Srbije nad Hrvatskom.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Reprezentacije Srbije i Hrvatske su u potpunosti opravdale očekivanja u polufinalnim mečevima protiv Italije (10:8), odnosno Crne Gore (12:8), pa se već sada ponovo zagreva atmosfera u susret novom spektaklu iz Rija.

Ovoga puta, ulog će biti olimpijsko zlato, što će dati dodatnu draž narednom vaterpolo duelu Srbije i Hrvatske, koji je na programu u subotu u 22:50h po našem vremenu.

Najavljujući borbu za zlato, hrvatski ''Index'' je ovaj duel nazvao ''majkom svih bitaka''.

Screenshot: index.hr

index



''Večernji list'' je podsetio na prethodna dva ubedljiva poraza Hrvatske od Srbije - na nedavnom evropskom prvenstvu u Beogradu (13:6), a prošle godine i u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju (11:4), pa naglašava da će ovo biti odlična prilika za revanš Srbiji.

Screenshot: vecernji.hr

vecernji

''Jutarnji list'' je hrvatski nacionalni tim predstavio kao ''velesilu u bazenu'', naglašavajući da su već osvojili medalju i da u džepu imaju ''najmanje olimpijsko srebro''.

Screenshot: jutarnji.hr

jutarnji

Ne propustite

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Günther Guntermann
Friday, 19.08.2016
12:20

Hrvatima niko nije poklonio zlatne medalje i njihove uspehe. Mi im moramo cestitati i zapitati se zasto oni imaju vise uspeha nego mi. Nije lepo rugati se s njima i podcenjivati ih. Ja Hrvatskoj od srca cestitam

avatar
gosfkcz
Friday, 19.08.2016
14:43

Vise uspeha??? U cemu? Jedrenju i gadjanju glinenih golubova? A imali bi i u pljuvanju u dalj ali jos uvek nije olimpijska disciplina.

avatar
M_85
Saturday, 20.08.2016
02:04

@Armani... apsolutno su konkurentni sve dok ne naidju na Srbiju. Tu sva ta konkurentnost nestaje...

avatar
Armani
Friday, 19.08.2016
17:43

Pa nazalost uspjesniji su u fudbalu,rukometu i to daleko a oni su evo konkurentni u vaterpolu i kosarci iako je srbija bolja...na Riju imaju vise medalja,pojedinacno su puno bolji,osim Noleta...tu su,kostelici,cikatic,filipovic jos uvijek,koji su u svoje vrijeme bili i najjaci borci svijeta i hrvati imaju skoro uvijek u vrhu po 2-3 tenisaca itd...

avatar
Günther Guntermann
Friday, 19.08.2016
12:17

Iskreno receno Hrvati su uspjesniji od nas na OI 2016. Ne trebe podcjenjivati Hrvate i reci kako smo mi jaci. Treba im cestitati kao i svim drugima i pitat se zasto su nasi podbacili.

Uvijek se prvo cisti vlastita avlija.

avatar
gosfkcz
Friday, 19.08.2016
14:44

Prvo mi avlije nemamo, nego dvoriste. Drugo, ovde je rec o vaterpolu a mi im u poslednje vreme nanosimo bas teske poraze. Ne mesaj jedrenje i glinene golubove u to.

avatar
predrag3
Friday, 19.08.2016
17:18

A gde su nasi podbacili ? Osim Djokovica niko nije ni trebao osvojiti medalju. Treba pratiti i druge zemlje da bi pricao na tu temu. Ti si jedino opcinjen komsijskim uspehom....

avatar
AfricaLoF
Friday, 19.08.2016
09:32

Da, dodacu jos samo, da su mnogi ocekivali madjare ili crnogorce u finalu. Nakon njih tek hrvate. Tako da sa te strane zreba ovo jeste samo trenutni odnos snaga u vaterpolu. Crnogorci su podbacili sinoc i to dobro podbacili. Kako je Srbija bila favorit pre olimpijskih igara, tako je favorit i sada. Svakako ce biti iznenadjenje za svet vaterpola i uopste sporta, ako hrvati pobede. Objektivno, kvalitetniji smo od njih.

avatar
AfricaLoF
Friday, 19.08.2016
09:29

Iskreno, krvo mi je sto jedna nacija poput Hrvatske, ima vise medalja u odnosu na nas, a po pitanju talenata smo daleko ispred njih. Broj stanovnika naravno takodje ima uticaja na to. Ali, njihova prednost je sistemsko podrzavanje sportista. Daleko bolji uslovi za trening. To nasi nemaju, a osvajaju za nas, kao malo drzavu, veliki broj medalja na ovim olimpijskim igrama. Potencijalno mozemo daleko vise. Potrebno je taj potencijal, koji sigurno nemaju hrvati, bosanci, makedonci, crnogorci i slovenci, da iskoristimo. Nadam se da ce se drzava okrenuti vise sportistima tako sto ce im obezbediti uslove koji ce im se sigurno na kraju isplatiti. Jer ne postoji bolji predstavnik jedne drzave od onoga koji je sportista, naucnik, odnosno umetnik.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 19.08.2016
00:11

Mora se priznati da im se isplatio kukavicluk protiv Francuza jer ce ovako uzeti srebro,ali zato ce da dozive takav potop da ce ih biti sramota da izadju na postolje!

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 19.08.2016
06:07

Ne izlaze ti oni na postolja