Južna Afrika je neozbiljna, sad kreće ono pravo

Autor: Beta Beta
utorak 18.07.2017.
16:49
Izvor: Beta

Reprezentativci Srbije u Vaterpolu ocenili su danas su kvalitetniji od tima Španije, ali da u predstojećoj utakmici na Svetskom prvenstvu moraju da budu oprezni ukoliko žele da ostvare pobedu.

Epa/Tamas Kovacs
Epa/Tamas Kovacs

Povezane vesti

"Mi smo se zapravo kroz meč sa Južnom Afrikom spremali za susret sa Španijom. Igraju brzo, uporni su, borbeni i u svakom meču traže naš pun angažman. Voleo bih da sada do pobede stignemo racionalnim putem, uz malo manje trošenja. Ali, ako bude trebalo, daćemo sve od sebe", rekao je Miloš Ćuk.

Srbija će se sutra sastati sa Španijom u drugom kolu Svetskog prvenstva u Mađarskoj, a kroz istoriju duela dva su posebno važna. Pobeda Srbije 2009. godine u Rimu na Svetskom prvenstvu u finalu petercima i na Evropskom prvenstvu 2014. u grupi.

"Eto, to je za oprez. Mladi igrači mogu da budu donekle problem. Videćemo ih u pripremi meča. Ne verujem da toliko mogu da nas iznenade. Znamo koji je cilj, sa prvim mestom dosta dobijamo", rekao je on.

Španija na ovom prvenstvu igra u podmlađenom sastavu sa novim selektorom Martinom Davidom.

Debitanti u ekipi na Svetskom prvenstvu Viktor Rašović i Nemanja Ubović odlično poznaju Špance, jer su po dve godine igrali u najboljem klubu - Barseloneti.

"Dve prelepe uspešne godine. Bili smo čak i prvaci Evrope. Drastično su podmladili ekipu, ali ne menjaju odnos prema igri. Mogli su i bolje da prođu protiv Grka. Njihova upornost ih je dovela iz minusa od tri gola do remija ali na kraju nisu izdržali. Sve se vrti oko Munariza, tu je i Malarah, zatim kvalitetni Mingel. Sve zavisi od nas, ako pristup bude bio pravi verujem da je pobeda naša", rekao je Nemanja Ubović.

Rašović s druge strane ocenjuje da Srbija mora da odigra na najvišem nivou.

"Ima u ovom timu bar šestorica - sedmorica mojih drugova. Mladi su i glavni cilj im je da se nametnu Martinu Davidu. Nemaju šta da izgube. Iskusniji igrači drže igru, ritam. Pored Munariza, cenim golmana Lopez Pineda koji može da  brani na vrhunskom nivou. Mislim da je sve do nas i da ako odbrana bude na nivou da nemamo razloga da strahujemo. Ipak, Španija traži naš pun angažman"
, rekao je Rašović.

Reprezentacija Srbije danas ima dva treninga i sastanak na kojem će selektor Savić preneti svoje utiske sa meča Grčka - Španija u kom su Grci trijumfovali sa 8:7.

Ne propustite