Gocić i Nikić: ''Nije baš svejedno''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.12.2016.
16:44
Izvor: Beta

Srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić rekli su da imaju tremu pred oproštajnu utakmicu za reprezentaciju.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

"Nije baš svejedno. Osećam uzbudjenje i naravno da mi je drago što se sve ovo organizuje. Biće tu i za Bobana i za mene najdraži ljudi, prijatelji iz vaterpola, sigurno dan za pamćenje, dogadjaj za čitav život", rekao je Gocić, koji je kao kapiten vodio reprezentaciju Srbije do zlatne olimpijske medalje.

Oni će se od nacionalnog tima oprostiti pred više od dve hiljade ljudi, 23. decembra na bazenu Tašmajdan.

"Zovu me sa svih strana pitaju za utakmicu. Imam tremu. U Beograd dolazimo u četvrtak i spremljen nam je čitav program. Još kada čujem ko će sve da bude na bazenu...", kazao je Nikić.

Na utakmici će nastupiti veliki broj zvezda svetskog vaterpola, a Gocić je naveo da će predstojeći dogadjaj biti pravi potez, što su Nikić i on, ali i kompletna reprezentacija Srbije zaslužili.

Nikić je dodao da je njegova generacija napravila neverovatnu dominaciju i da je Dan vaterpola nešto što treba redovno da se organizuje jer služi promociji Srbije i sporta, a posebno vaterpola.

"Neće nam biti lako, mislim da tako nešto svaki sportista poželi. Ovo je prilika da se kroz oproštaj nama oda priznanje i kompletnoj ekipi koja je ostvarila vrhunske rezultate. Mi smo samo bili njen deo", rekao je Nikić.

Obojica su najavili da će se za predstojeću utakmicu spremati "kao za finale" i da je "više nego jasno da će raditi emocije".

Gocić je za Srbiju nastupio 362 puta, uz 207 golova i 26 medalja. Nikić je odigrao 355 utakmica, postigao 354 golova i osvojio rekordnih 29 odličja.

Ulaznice za utakmicu se prodaju putem Eventima i koštaju od 300 dinara. Sav prihod je namenjen u humanitarne svrhe, za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću, koji boluje od cerebralne paralize.

Ne propustite