FINA kup – Mađari ponovo na kolenima, Trofej pripada Srbiji!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.08.2014.
12:40
Izvor: Sportske.net

Ponovo je savladana Mađarska u finalu, ovoga puta nakon izvođenja peteraca!

AP Photo/MTI,Tamas Kovacs
AP Photo/MTI,Tamas Kovacs

Povezane vesti

Nakon regularnog dela bilo je 7:7, da bi se nakon toga pristupilo izvođenju peteraca gde su četvorica Srba bili uspešni, dok su dvojica Mađara propustila priliku da postignu gol.

Juče je u polufinalu savladana reprezentacija Hrvatske, a danas je, u svojevrsnoj reprizi finala Evropskog prvenstva, ponovo pobeđena reprezentacija Mađarske, ali ovoga puta u Kazahstanu.

Mađari su bili tokom čitavog meča u vođstvu, imali su i do dva gola razlike, ali srpski reprezentativci predvođeni Dušanom Mandićem su uspeli da sustignu svoje rivale i da na kraju slave nakon boljeg izvođenja peteraca.

Sjajan na golu Srbije bio je Živojinović, naročito u poslednjoj četvrtini i prilikom izvođenja peteraca. Mađari su imali +2 na tri minuta pred kraj, da bi odlični Dušan Vasić i Gavril Subotić doneli izjednačenje našim reprezentativcima.

Peterce su iskoristili Mandić, Subotić, Rašović i Vasić, koji je doneo veliku radost našoj reprezentaciji i selektoru Dejanu Saviću.


Srbija:Živojinović, S.Rašović 1, Obradović 2, Marković, Subotić 3, Eškert, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Ubović 1, Vasić 2, Vuksanović, Rističević.

Mađarska:At. Deker, Gor-Nađ, Madaraš 1, Erdelji 4, Batori 1, Hošnjanski 1, Ad. Deker 2, Angial, Da Varga, De. Varga, Bedo, Harai, Levai.

Ne propustite