Filipović: "Nagrada za najboljeg je potvrda kvaliteta cele generacije"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.03.2017.
14:03
Izvor: Beta

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je da je nagrada za najboljeg igrača Evrope koja mu je dodeljena, potvrda kvaliteta cele generacije državnog tima.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Evropska federacija vodenih sportova (LEN) je treći put proglasila Filipa Filipovića za najboljeg vaterpolistu Evrope. Filipović je u prestižnom izboru osvojio 73,3 odsto glasova i "zaokružio" uspešnu 2016. godinu u kojoj je sa reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi.

"Ovo priznanje je još jedna potvrda kvaliteta cele ove generacije. Presrećan sam što sam deo nje", rekao je Filipović, navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Filip Filipović je za najboljeg igrača Evrope proglašen još i 2009. i 2014. godine.

"To sam postigao pre svega velikim radom, trudom, zalalagnjem i čeličnim živcima, jer nekad nije dovoljno biti samo najkvalitetniji. Treba imati strpljenja, sačekati pravi trenutak i biti u vrhu kada je to najpotrebnije. Put je dugačak i veoma težak", naveo je on.

Na pitanje da li postoji nešto što bi menjao u svojoj karijeri, Filipović je odgovorio potvrdno.

"Iskreno, postoje mnoge stvari koje bih izbrisao u svojoj karijeri, ali smatram da onda ne bi bila ovako uzbudljiva i jedinstvena kao što je sada. Zbog mog odrastanja i sazrevanja možda je i bolje što je sve proteklo baš ovako", naveo je on.

Filipović je sa reprezentacijom Srbije osvojio 28 medalja od kojih 21 zlatnu, a kako je rekao, ima još motiva.

"Kod mene postoji ogromna želja da i dalje igram za svoju naciju i da branim boje svoje zemlje. Gde ćete pronaći veći motiv od toga? Mislim da u tome ima beskrajno mnogo motiva za svakog sportistu, a uz sve to ja sada želim i da uživam u vaterpolu i da ponavljam uspehe dokle god to bude bilo moguće", rekao je Filipović.

Ne propustite