Filipović i Ćuk: "Duel dve najbolje odbrane, ali nije finale pre finala"

Autor: Beta Beta
sreda 26.07.2017.
18:31
Izvor: Beta

Vaterpolisti Srbije Filip Filipović i Miloš Ćuk izjavili su danas da polufinale Svetskog prvenstva protiv Hrvatske nije finale pre finala.

VSS/UNIQA
VSS/UNIQA

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije Filip Filipović i Miloš Ćuk izjavili su danas da polufinale Svetskog prvenstva protiv Hrvatske nije finale pre finala.

"Hrvatska i mi smo pokazali najbolji vaterpolo do sada. To nije finale pre finala, tek je polufinale. Znamo se veoma dobro, znamo gde su najjači, nema iznenadjenja. Ko bude više pokazao u vodi ide u finale", rekao je Filipović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, a u borbi za finale sutra ih čeka duel protiv Hrvatske.

Srbija je u četvrtfinalu bila bolja od Australije, a Hrvatska od Italije.

"Hrvatska je bila bolja od Italije. Svaka im čast šta su izdržali. Nije bilo lako ni nama koji smo gledali, a kamoli njima koji su od početka do kraja igrali sa igračem manje", aludirao je Filipović na sudjenje u tom meču.

Hrvati u najavi polufinala ističu da obe selekcije imaju podjednake šanse za pobedu.

"To je njihovo pravo i mislim da su realni", rekao je kapiten Srbije.

Vaterpolista Miloš Ćuk je naveo da će polufinale sa Hrvatskom biti duel dve najbolje odbrane na turniru.

"Nije finale pre finala, ovde je i Mađarska favorit za najviši plasman. Biće to duel dve najbolje odbrane na turniru, biće teško, tvrdo, sa puno duela. Imaju odlične bekove, teško ćemo ih probiti, ali smo u ranijim mečevima u tome uspevali što nas stavlja u ulogu favorita", rekao je Ćuk.

"Kvalitet je izjednačen. Mi, kao uvek, idemo na pobedu i da uđemo u finale. Zadovoljan sam to igramo sa njima jer obe ekipe igraju čist vaterpolo. Biće fer susret dve odlične ekipe, kao što je uvek bilo", dodao je Ćuk.

Ne propustite