EP - Tuku momci, tuku devojke, Srbija 'streptomicin' za Hrvatsku!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.01.2016.
18:18
Izvor: Sportske.net

Nakon muške vaterpolo reprezentacije Srbije pobedu nad selekcijom Hrvatske ostvarila je i ženska reprezentacija koja je na taj način stigla do prvog trijumfa na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na tekućem Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u drugom kolu grupe "B" bila bolja od selekcije Hrvatske.

Najbolje srpske vaterpolistkinje slavile su rezultatom 8:4 (1:3, 2:0, 3:1, 2:0) iako su u prvom poluvremenu konstantno jurile zaostatak za komšinicama iz Hrvatske.

Hrvatice su prvu četvrtinu rešile u svoju korist, povele sa 3:1 i tu prednost umešno čuvale tokom većeg dela druge deonice, ali je Srbija do odlaska na odmor uspela da uhvati rezultatski priključak.

Otpor Hrvatica slomljen je tokom treće četvrtine kada je odbrana našeg nacionalnog tima odradila odličan posao na čelu sa Vladanom Jovetić koja je danas upisala 13 odbrana.

Najefikasnija vaterpolistkinja u redovima reprezentacije Srbije bila je Jelena Vuković sa 4 pogotka, Teodora Rudić postigla je dva gola, a po jedan gol su postigle Ivana Ćorović i Tijana Jakovljević.

Golove za Hrvatsku postigle su Emi Miljković (2), Ivana Butić i Tereza Balić.

Posle dve odigrane utakmice Srbija ima skor 1-1, a u trećem kolu se sastaje sa favorizovanom selekcijom Španije.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jera62
Wednesday, 13.01.2016
21:15

Svaka cast, verujem da mozete da medalje :D Zeleo bih samo da ljudi iz Srbije prestanu da omalovazavaju Hrvate ,zbog onog i ovog poraza njihove muske i zenske reprezentacije :)

avatar
Wednesday, 13.01.2016
19:34

Svaka cast,lepojke nase,da ste zive i zdrave i sretna vam nova godina!