EP - Ovako izgleda "kostur" nokaut faze

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.01.2016.
22:48
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije je kao prvoplasirana u grupi B prošla u osminu finala gde će igrati protiv reprezentacije Slovačke.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Još uvek nisu odigrane sve utakmice prvog dela Evropskog prvenstva u Beogradu, ali je većina parova osmine finala poznata. Ostalo je još nekoliko nedoumica koje će se razrešiti sutra.

U grupama A i B je sve poznato. U grupi A Španija kao prva ide u gornji deo žreba, Crna Gora kao druga u donji, Holandija kao treća u donji, odnosno Slovačka kao poslednjeplasirana u gornji deo žreba.

Ove dve grupe ukrštaju, tako da će sa Španijom igrati Malta, sa Srbijom Slovačka, sa Crnom Gorom će igrati Francuska, dok će Hrvati igrati protiv Holandije.

Iz ovoga zaključujemo da smo izbegli Hrvate i Crnogorce na putu do finala, naravno, ukoliko prođemo sve ostale prepreke.

U grupi C Italija je definitivno prva bez obzira na ishod poslednje utakmice, oni takođe idu u donji deo žreba i takođe neće biti naši konkurenti na putu ka finalu. Oni će sigurno igrati sa Turskom u osmini finala koja je poslednja u grupi D.

Ono što se još definitivno zna jeste da je Gruzija poslednja u grupi C, pa će na pobednika grupe D, a to će biti ili Grčka ili Mađarska, osim ako ne vidimo neko veliko iznenađenje u vidu pobede Rusije i Turske u poslednjem kolu.

Pobednik grupe D (Grčka ili Mađarska, najverovatnije), ide u donji deo žreba i nije nam moguć protivnik u četvrtfinalu.

Uostalom, pogledajte kako izgleda kostur nokaut faze.

Dakle, Grci i Mađari će "kidati" u poslednjem kolu kako bi izbegli Srbiju u četvrtfinalu, ono što je sigurno jeste da su najveće šanse da nam neko od ove dve reprezentacije bude protivnik u četvrtfinalu.

kostur

Ne propustite