EP - Mađarima bronza, ko uzima zlato?

Autor: Beta Beta
subota 23.01.2016.
18:08
Izvor: Beta

Poznat je prvi deo konačnog raspleta na Evropskom prvenstvu u Beogradu, o drugom večeras rešavaju Srbija i Crna Gora u velikom finalu.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Mađarske osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u Beogradskoj areni pobedila Grčku sa 13:10 (4:2, 4:2, 2:1, 3:5).

Vaterpolistima Mađarske to je 24. odličje na prvenstvima Evrope, a šesta bronzana medalja, dok je Grčka propustila šansu da dodje do prve medalje na kontinentalnom šampionatu.

Mađarsku je do pobede predvodio Marton Vamoš sa tri gola, dok su po dva postigli Bence Batori, Norbert Hošnjianski, Adam Deker, Kristijan Manherž i Balaž Haraj.

U selekciji Grčke najefikasniji je bio Angelos Vlahopulos sa četiri gola, dok su Konstatinos Murikis i Kristos Arodakis dodali po dva. Po jedan pogodak postigli su Konstantinos Genidunijas i Janis Funtulis.

Mađarska je veoma dobro počela utakmicu, povela je već iz prvog napada preko Martona Vamoša. Grčka je izjednačila ubrzo golom Angelosa Vlahopulosa, medjutim, usledila je serija Madjarske od 3:0, pa je pred Grcima bio veoma težak zadatak.

I nastavak susreta u Beogradskoj areni pred oko 6.000 gledalaca protekao je u znaku Mađarske, koja je postepeno povećavala prednost i na kraju došla do neočekivano lake pobede.

U finalu Evropskog prvenstva igraće Srbija i Crna Gora, a taj meč počeo je u 17.45.

Ne propustite