EP - Hrvati iskalili bes na 'Trikolorima'

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.01.2016.
18:40
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv poraz koji su hrvatski vaterpolisti doživeli od Srbije na startu Evropskog prvenstva skupo je stajao Francusku pošto su naše zapadne komšije iskalile bes na "Trikolorima".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prva utakmica drugog kola takmičenja na Evropskom prvenstvu za vaterpoliste u grupi "B" imala je očekivan ishod, pošto je selekcija Hrvatske ubedljivo savladala Francusku.

Nakon debakla koji je selekcija Srbije nanela aktuelnom olimpijskom šampionu na otvaranju šampionata, Hrvati su bes iskalili na nedužnoj reprezentaciji Francuske.

Naše zapadne komšije slavile su rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 2:4) a pitanje pobednika praktično je bilo rešeno posle prvih osam minuta igre.

Samo dvojica reprezentativaca Hrvatske nisu se upisala na listu strelaca, a najefikasniji su bili Maro Joković sa četiri, odnosno Antonio Petković i Sandro Sukno sa po tri postignuta gola.

Na drugoj strani se istakao kapiten francuske reprezentacije Alesandre Kamarasa sa dva gola, a po jedan su postigli Roman Bler, Igo Krusila i Mehdi Marzuki.

Poslednju utakmicu u grupi "B" Hrvatska igra protiv Malte, a protivnik reprezentacije Francuske biće Srbija.

Ne propustite