EP - "Delfini" 3/0, nek' se spremi Slovačka!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.01.2016.
21:25
Izvor: Sportske.net

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je očekivanu pobedu u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, ali se selekcija Francuske još jednom pokazala kao neugodan protivnik.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Poslednju utakmicu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Beogradu vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je u četvrtak protiv selekcije Francuske.

Večerašnji rival aktuelnog svetskog prvaka držao se u igri samo jedno poluvreme a onda je Srbija slomila otpor "Trikolora" i upisala pobedu rezultatom 16:8 (3:4, 4:2, 3:1, 6:1) i overila plasman u osminu finala sa prve pozicije u grupi.

Samo u prvih deset minuta meča selekcija Francuske je uspela da bude ravnoravan rival reprezentaciji Srbije, ali su "Delfini" u drugom poluvremenu postavili stvari na svoje mesto i upisali očekivanu pobedu.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničke selekcije bio je Andrija Prlainović koji je pored tri postignuta gola napravio veliki posao u odbrani ali i u napadu kada je trebalo asistirati saigračima.

Po dva gola za reprezentaciju Srbije postigli su Stefan Mitrović, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Slobodan Nikić i Miloš Ćuk, dok je najefikasniji Francuz bio Igo Krusila sa dva gola.

Reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje kao prvoplasirana u grupi "B", pa je u osmini finala čeka okršaj sa Slovačkom koja je zauzela četvrto mesto u grupi "A" sa sva tri poraza.

Utakmica osmine finala između Srbije i Slovačke trebalo bi da bude odigrana u subotu od 18.45.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zholinho
Thursday, 14.01.2016
23:34

Samo lagano, nadam se da ćemo osvojiti EURO i tako napraviti lepu uvertiru, da uzmemo više to olimpijsko zlato!

avatar
Bat
Thursday, 14.01.2016
22:34

drzali su se francuzi poluvreme i onda atomski vaterpolo nasih! Idemo do titule!

avatar
REVOLT SPT
Thursday, 14.01.2016
22:26

ZIVELA SRBIJA!