Drama na Banjici - Partizanov 'vrtić' potopio Splićane!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.10.2016.
22:14
Izvor: Sportske.net, waterpolopartizan.rs

Aktuelni šampion Srbije otvorio je novu sezonu u regionalnoj ligi pobedom nad splitskim Mornarom u izuzetno neizvesnom meču odigranom na Banjici.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vaterpolo klub Partizan započeo je novu sezonu u regionalnoj ligi trijumfom nad Mornarom u jako uzbudljivom i neizvesnom susretu odigranom na Banjici.

Puleni trenera Zorana Milenkovića slavili su rezultatom 9:8 (3:3, 1:0, 2:2, 3:3) i tako stigli do prva tri boda u novoj sezoni.

Već u prvoj akciji Partizan je poveo pogotkom Manojlovića, ali gosti su preokrenuli na 2:1 i do kraja prve deonice vodila se izjednačena borba u igri gol za gol, Mornar je sticao gol prednosti, Partizan izjednačavao.

U desetom minutu crno-beli su ponovo poveli, kada je kontranapad golom završio levoruki Filip Radojević. U drugoj četvrtini Partizan je igrao sigurnije u odbrani. U napadu je stvorio više ozbiljnijih šansi od rivala, ali lopta nije htela u gol, pogodili su Beograđani u više navrata i stative i prečke.

Posle velikog odmora zaigralo se dosta oštrije. U trećoj četvrtini dosuđeno je ukupno sedam isključenja, jedno više nego u celom prvom poluvremenu. U takvoj igri bolje se snašao Mornar i uspeo da preokrene na 5:4.

Ipak, u poslednjih minut i dvadesetak sekundi treće deonice crno-beli su vratili prednost. Najpre je Partizan posle pet propuštenih prilika prvi put iskoristio igrača više i izjednačio golom Andrejevića, a u sledećoj akciji, 34 sekunde pre poslednjeg odmora Lazić je bio strelac za 6:5.

U poslednjoj deonici crno-beli su dva puta poveli sa dva gola prednosti. Najpre je Stojanović na startu četvrtine sa osam metara savladao Šparadu za 7:5. Na gotovo istovetan način Jakšić je dva i po minuta pre kraja odveo crno-bele na 8:6, a to je bio uvod u dramatičnu završnicu.

U svoja naredne dva napada Mornar je izborio igrača više i oba puta realizovao prednost za izjednačenje.  U trenucima kad se "lomio" meč i Partizanu je najzad "proradio" igrač više. Na 41 sekundu pre kraja Drašović je iskoristio brojčanu prednost, odveo crno-bele na 9:8. Mornar je imao priliku da izjednači, ali crno-beli su znali da sačuvaju minimalnu pprednost.

Dva gola za Partizan dali su Nikola Jakšić i Ognjen Stojanović. Po jedan su dali Filip Radojević, Đorđe Lazić, Marko Manojlović, Radomir Drašović i Aleksandar Andrejević. Četiri gola za Mornar postigao je Antun Goreta.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 09.10.2016
10:15

svaka cast ali Mornar je daleko od Juga Mladosti i Primorja

avatar
ruzic033
Friday, 07.10.2016
22:39

Sve dok je momaka koji stasavaju u VK Partizan za buducnost naseg nacionalnog vaterpolo tima ne moramo brinuti! Bravo za sve iz crno-belog tabora!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 07.10.2016
22:33

ПАРТИЗАН ШАМПИОН!