Derbi u Kragujevcu bez pobednika!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.11.2014.
19:40
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Posle plasmana u Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog su večeras imali novo iskušenje u regionalnoj Triglav ligi. Derbi protiv zagrebačke Mladosti okončan remijem.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

U derbiju poslednjeg kola prvog dela sezone, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su nerešeno sa ekipom Mladosti iz Zagreba, rezultatom 7:7.

Kragujevčani su već u prvom napadu načeli protivničku mrežu, preko Miličića sa igračem više, ali utakmica nije nastavljena u visokom golgeterskom ritmu. Imao je domaćin gol prednosti na prvom odmoru (2:1), ali su Zagrepčani izjednačili do poluvremena (3:3).

Ipak, „žapci sa Save“ su uspeli da preokrenu rezultat odmah po povratku sa poluvremena, preko Vukićevića sa igračem više, ali se za nerešen rezultat pred ulazak u poslednju deonicu pobrinuo Marko Ćuk – 4:4.

Na samom ulasku u četvrti period Nikola Dedović je razornim udarcem sa distance vratio Radnički u vođstvo (5:4), ali su nedugo zatim gosti izjednačili šraubom Luke Lončara – 5:5. Kragujevčani su zatim promašili dva peterca i nekoliko zicera, što je kaznio Bukić iz penala za novo vođstvo gostiju – 6:5 .

Domaći su još jednom uspeli da preokrenu, golovima Markovića i Vuksanovića (7:6), ali je Anzulović sa igračem više doneo Zagrepčanima bod.

Trener Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je ishod realan, s obzirom na tok utakmice.

''Vodili smo i mi i oni. Promašili smo dva peterca, posle čega su oni ponovo poveli, tako da je nerešeno najrealnije. Kao što sam očekivao, utakmica je bila teška od prvog do poslednjeg minuta. Igrali smo bez dva izuzetno važna igrača, Trajkovića i Vrlića.

Još jednom se pokazalo da moderan vaterpolo ne može da se igra bez centra.Oni su to prepoznali, odradili jako dobar presing. Zbog svega toga je prenos lopte bio sporiji i naš napad je bio jako loš, dok odbranom uglavnom mogu da budem zadovoljan'',
rekao je Stevanović.

Radnički – Mladost 7:7 (2:1, 1:2, 1:1, 3:3)

RADNIČKI: Radić, Toholj 1, B. Popović, Marković 1, Miličić 1, Bogdanović, Ćirić, Basara, Vuksanović 1, Dedović 1, Ćuk 2, Petković, Ignjatović, Joksimović. Trener: Stevanović.

MLADOST: Pavić, Bukić 1, Jajčinović, Lončar 2, Dašić, Anzulović 2, Capan, Buha, Pavičić, Živković, Vukićević 1, Bašić, Marcelić, Lozina 1. Trener: Kobešćak.

Ne propustite