"Delfini" spremni da osvoje Budvu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.11.2015.
15:52
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije sa dosta optimizma dočekuje duel protiv Crne Gore u gostima koji se igra u okviru Svetske lige.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegova ekipa u predstojeću utakmicu protiv Crne Gore ulazi sa velikom željom za pobedom i pored neuigranosti ekipe.

"Skup velikih igrača u svetu vaterpola. Novi selektor, ogroman motiv... Sastaju se iste škole vaterpola. Mi možda nismo utrenirani koliko bismo voleli, ali su nam 14 igrača u inostranim klubovima. Srećom, odlicno se poznajemo i moći ćemo da odigramo i na svežinu. Voleli bismo i jedni i drugi na završni turnir Svetske lige, jer bi to bila prava priprema za Olimpijske igre", rekao je Savić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Srbija će sutra gostovati u Budvi selekciji Crne Gore u utakmici trećeg kola Grupe B Svetske lige.

"Očekujem pravu mušku utakmicu protiv odlične ekipe. Nismo kompletni ni jedni, ni drugi. Znam da žele pobedu pred svojom publikom koja bi ih približila finalnom turniru, ali i mi razmišljamo o pobedi. Neće tu biti nekih iznenadjenja, sve se zna. Neizvesno do kraja", kazao je kapiten Srbije Živko Gocić.

Golman selekcije Srbije Branislav Mitrović rekao je da njegova ekipa ide na pobedu u Budvi, iako je gostovanje Crnoj Gori možda i najteže u Svetskoj ligi.

"Ovo je možda i najteže gostovanje u Svetskoj ligi, jer je rivalitet Srbije i Crne Gore možda i najveći u svetskom vaterpolu. Znam njihove želje, uradiće sve da dobiju. Znamo i naš kvalitet i šta hoćemo, tako da odstupanja neće biti. Idemo na pobedu", kazao je Mitrović.

Srbija će prvi put igrati zvaničnu utakmicu u Crnoj Gori, pa je interesovanje publike za taj duel veliko.

Izabranici Dejana Savića su u prve dve utakmice ostvarili pobede protiv Francuske u Beogradu i Španije u Novom Sadu, dok je Crna Gora savladala Španiju na početku takmičenja, a meč protiv "trikolora" je odložen do daljeg zbog serije terorističkih napada u Parizu 13. novembra.

Utakmica trećeg kola Grupe B Svetske lige igraće se sutra od 18:00 u Budvi.

Ne propustite