"Delfini", samo hrabro do finala! (20.15)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.01.2016.
15:58
Izvor: Sportske.net

Polufinalnim duelom sa selekcijom Grčke vaterpolo reprezentacija Srbije kreće u pohod na još jednu medalju sa Evropskih prvenstava.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste koje se održava u Beogradu ulazi u samu završnicu a večeras je na programu prvi polufinalni duel između selekcija Srbije i Grčke.

Aktuelni šampion sveta i domaćin turnira apsolutni je favorit za plasman u finale premda puleni Dejana Savića ne potcenjuju kvalitet Helena koji su uz Srbiju i Hrvatsku jedini obezbedili olimpijsku vizu.

"Nisu slučajno treći na svetu. Na impresivan način su prošli u polufinale. Nemaju zvezde u timu, doprinos daje svih 13 igrača i vrlo su strpljivi, posebno kada imaju igrača više" kaže kapiten "Delfina" Živko Gocić.

Reprezentacija Grčke igrala je u grupi "D" sa selekcijama Mađarske, Rusije i Turske, a interesantno je da su naši četvrtfinalni rivali uspeli da savladaju Helene rezultatom 9:8.

Na putu do polufinala naš večerašnji rival je savladao Rumuniju (15:9) i Španiju (6:2) ali i pored svega toga Srbija slovi za apsolutnog favorita.

Grci u prošlosti nikada nisu osvojili medalju na Evropskom prvenstvu pa će u "KombankAreni" pokušati da ispišu najsvetliju stranicu svoje istorije na kontinentalnim šampionatima.

Polufinalni duel Srbije i Grčke počinje u 20.15 a pobednik će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Crne Gore i Mađarske.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Wednesday, 20.01.2016
21:11
avatar
Mr. Spock
Wednesday, 20.01.2016
19:08

Čestitam 'delfinima' na još jednoj osvojenoj zlatnoj medalji, ali šta je pravi razlog za ovakvu dominaciju u poslednje 2 godine? Da li to što su 'delfini' previše jaki ili što su ostali previše slabi? Meni (kao 'običnom' gledaocu, ne i 'stručnjaku' za vaterpolo) se čini i jedno i drugo: da su 'delfini' možda kolektivno jači nego ranije, dok su sve ostale reprezentacije slabije (do znatno slabije) nego ranije i... to mi se taman uklapa u ovoliku razliku...

avatar
Stefaninho
Wednesday, 20.01.2016
20:20

Imamo prejak tim, ostali su isti, imamo dva prejaka centra, na svim pozicijama smo odlicni.