"Delfini", pošaljite ih na dno! (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.08.2015.
15:04
Izvor: Sportske.net

Četiri godine nakon što su u Šangaju poraženi od Italije u finalu Svetskog prvenstva srpski vaterpolisti sastaće se sa "Azurima" u polufinalu planetarne smotre u Kazanju. Uz veru da mogu do trijumfa i plasmana u finale "Delfini" se nadaju da će za rivala

Beta/SašaĐorđević/Dr
Beta/SašaĐorđević/Dr

Povezane vesti

Uprkos činjenici da je od Svetskog prvenstva u Šangaju i finala koje je reprezentacija Srbije izgubila prošlo četiri godine, teško je zaboraviti način na koji su nas Italijani tada dobili u borbi za trofej.

Nakon tog finala u Šangaju dve selekcije sastale su se i u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu kada je takođe slavila Italija, ali svakako da ta dva poraza ne bude iste emocije kod naših vaterpolista.

"U Londonu su bili bolji, Šangaja ne želim da se sećam, to nije imalo veze sa sportom" rekao je pred novi okršaj sa "Azurima" Filip Filipović.

Zaista, to finale u Šangaju ostaje kao velika sramota za sudijki par koji je dozvoljavao da Italijani tuku naše reprezentativce a da pritom prolaze nekažnjeno.

Večeras će u Kazanju reprezentacije Srbije i Italije odmeriti snage u polufinalu Svetskog prvenstva što će biti prilika da naš nacionalni tim posle četiri godine čekanja ponovo izbori mesto u utakmici za trofej.

Srbija je na putu do polufinala ostvarila tri pobede u grupnoj fazi takmičenja protiv selekcija Crne Gore, Japana i Australije, dok je u četvrtfinalu bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država.

"Azuri" su do mesta u polufinalu morali "zaobilaznim putem", pošto su kao trećeplasirani u grupi "B" igrali i meč osmine finala sa Kanadom. U četvrtfinalu su eliminisali branioca titule Mađarsku rezultatom 8:7 što je još jedan pokazatelj kvaliteta našeg narednog rivala.

Poslednji međusobni susret "Delfina" i "Azura" viđen je u Bergamu, pre petnaestak dana, kada je Srbija u drugom kolu grupne faze Svetske lige slavila rezultatom 15:11.

Ulog će ovoga puta biti plasman u finale Svetskog prvenstva koje je naš nacionalni tim do sada pod različitim imenima države osvajao četiri puta, a poslednje zlato uzeli smo 2009. godine u italijanskoj prestonici Rimu.

Večerašnji polufinalni susret Svetskog prvenstva u Kazanju zakazan je za 21 čas a sat i po ranije počinje duel Hrvatske i Grčke.

Ne propustite