Deki Savić zadovoljan: ''Sve ide po planu''

Autor: Beta Beta
utorak 11.04.2017.
20:51
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova podmlađena ekipa u današnjoj utakmici protiv Slovačke i pobedi od 11:2 uradila sve kako je bilo planirano.

Epa/Tamas Kovacs
Epa/Tamas Kovacs

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas u Bečeju Slovačku sa 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0), u utakmici poslednjeg kola Grupe A u Svetskoj ligi. Olimpijski, evropski i svetski šampioni poveli su sa 3:0 i 6:1 i bez problema ostvarili pobedu. Finalni turnir Svetske lige, na kome će Srbija braniti titulu, biće odigran u drugoj polovini juna u Moskvi.

"Odbrana je najvažniji segment i bila je dobra. U ovakvim mečevima mladi igrači su pod tremom, ali je na kraju sve bilo kako smo planirali. Važan je rad", rekao je Savić posle utakmice, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Srbije Strahinja Rašović ocenio je da je dobra odbrana bila ključna za pobedu.

"Naš ritam je bio sve vreme i zaslužena pobeda. Čestitam i debitantima na igri", rekao je on.

Reprezentativac Srbije Gavril Subotić rekao je da je ekipa bolje odigrala nego u prvom delu takmičenja u Novakiju, gde je Srbija pobedila posle peteraca.

"Jasno je da ima prostora za napredak. Slede nam pripreme u Đenovi i to će biti korisno za mlade igrače", dodao je on.

Reprezentativac Nebojša Toholj rekao je da mu je čast što je deo ekipe.

"Zadovoljsvo je zbog igre i pobede. Trudili smo se da opravdamo poverenje selektora Savića. U odnosu na meč u Novakiju delovali smo mnogo bolje", rekao je Toholj.

Reprezentacija Srbije sutra putuje u Đenovu, a u ekipi će umesto Tomića biti Sava Ranđelović.

Ne propustite