Deki Savić: ''Srbija ima harizmu!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.08.2014.
07:21
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova mlada ekipa ostvarila veliki uspeh osvajanjem Svetskog kupa u kazahstanskom Almatiju.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je u podmladjenom sastavu osvojila Svetski kup u Almatiju, pošto je u finalu turnira posle peteraca pobedila Mađarsku sa 11:9.

"Ovo je veliki uspeh. Rekao sam pre utakmice da nije gotovo, da ima da se igra. Mađarska je veliki rival, ali nema straha. Srbija ima harizmu, bili smo u usponu. Obe ekipe su loše počele. Probali su da nas uvuku u tuču, tada smo se 'digli'. Odbranom smo došli do peteraca i oni su za nas već bili ravni zlatnoj medalji", rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije je ovoga leta tako osvojila treći veliki trofej, posle Evropskog prvenstva i Svetske lige.

Golman Srbije Stefan Živojinović proglašen je za najboljeg golmana na Svetskom kupu.

"Ne mogu ni da se radujem od umora. Odbrana je bila fantastična, kada se činilo da sam savladan, drugari iz odbrane su nalazili način da me izvuku. Bili smo sjajni. Dugo nisam branio, od marta kada sam polomio palac. Bili smo borbeni, u ekipi je fantastična atmosfera", rekao je živojinović.

"Kada su krenuli peterci pomislio sam da smo zaslužili da pobedimo. Sada ćemo da slavimo nekoliko dana i onda ću da vidim gde ću da nastavim karijeru", dodao je on.

Kapiten Srbije Dušan Mandić rekao je da je njegova ekipa verovala u pobedu.

"Ponosan sam što sam bio kapiten ove ekipe. Drugari su bili spremni da daju maksim u svakom trenutku. Nismo se uplašili, verovali smo u uspeh i kada se činilo da će Madjarska slaviti. Tri finala, tri zlata", rekao je Mandić.

Reprezentativac Srbije Gavril Subotić rekao je da je njegova ekipa dobrom odbranom došla do pobede.

"Izuzetno teška utakmica. Odbrana nas je izvadila, jer napad nije bio na nivou. Presrećan sam sa tri trofeja ovog leta, ostvarili smo veliki uspeh. Ovo je dokaz da se kvalitetno radi i da imamo lepu budućnost. Ne smem da se mnogo radujem jer sutra putujem u Tbilisi gde ćemo na Evropskom prvenstvu juniora pokušati da napravimo što bolji rezultat", rekao je Subotić.

Vaterpolista Srđan Vuksanović rekao je da je njegova ekipa imala najbolju odbranu na turniru i da je zasluženo osvojila trofej.

"Okupili smo se u maju kao mala ekipa. Celo leto smo radili za ovo. Bili smo najmladji na turniru i nije se očekivalo da ćemo da uradimo nešto ovakvo, posebno protiv ovakvog sastava Madjarske. Odbrana nam je bila najbolja na turniru i to je odlučilo. Uveli smo utakmicu u peterce i zasluženo pobedili. To je nagrada za ovu ekipu, za zajedništvo i za naš kvalitet", rekao je Vuksanović.

Ne propustite