Deki Savić: ''Nema vremena za slavlje!''

Autor: Beta Beta
sreda 20.01.2016.
23:17
Izvor: Beta

Zadovoljstvo u našem nacionalnom timu posle plasmana u finale evropskog prvenstva, ali nema opuštanja dok se posao ne dovede do kraja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je da je izuzetna igra njegove ekipe u odbrani bila ključni faktor u večerašnjoj pobedi nad Grčkom u polufinalu i dodao da nema vremena za slavlje, jer se mora pripremati finalna utakmica Evropskog prvenstva.

"Ne bih mnogo pričao i trošio reči...Najbitnije je da smo u finalu, koje već moramo početi da spremamo. Grčka možda i najbolje na svetu koristi igrača više u bazenu, ali mi smo jakim presingom i celokupnom igrom u odbrani odgovorili na to na najbolji način. Došli smo do fenomenalne pobede u odličnom ambijentu", rekao je Savić novinarima posle meča.

Srbija je večeras sa 13:7 pobedila Grčku u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradskoj areni, a u finalu kontinentalnog šampionata igraće sa pobednikom sutrašnjeg duela Crne Gore i Mađarske.

"Očekujemo sada to drugo polufinale. Moramo što bolje da se pripremimo za taj duel i da napadnemo zlato", rekao je Savić.

Kapiten Srbije Živko Gocić rekao je da grčki vaterpolisti nisu mogli da izdrže ritam koji je uspostavila njegova ekipa.

"Držali smo ritam utakmice, znali smo da Grci to neće moći da izdrže. Čestitam saigračima i stručnom štabu na osvojenoj medalji, a trudićemo se da bude najsjajnija", rekao je Gocić.

Srbija će u subotu od 17.45 u finalu igrati protiv pobednika duela Madjarske i Crne Gore.

Gocić je rekao da će u tom polufinalu Crna Gora biti favorit ako ponovi igru iz četvrtfinala sa Italijom, koju je sinoć pobedila sa 10:7.

"Reč je o dve fantastične ekipe. Madjarsku nikada ne treba otpisivati, to su veliki vaterpolo fanatici. Očekujem tešku utakmicu u finalu", rekao je Gocić.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je da je Grčka dobro igrala sa igračem više, ali da već od druge četvrtine nije mogla da prati ritam domaćeg tima.

"Nije kratko trajao otpor Grčke, ali kada su počeli da prave 'leteće izmene' videli smo da ne mogu da prate naš ritam. Svejedno je ko će nam biti protivnik u finalu, bitno je da smo ga se mi domogli. Nadam se da će kapacitet Beogradske arene biti još veći za tu utakmicu, daćemo sve od sebe", rekao je Filipović.

Vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da je presrećan zbog plasmana u finale i dodao da rezutat protiv Grčke nije realan pokazatelj kvaliteta te ekipe.

"Rezultat ne pokazuje realan odnos snaga. Bilo je teško u bazenu. Mnogo teže nego što rezultat pokazuje. Oni su na ovom prvenstvu konstatno igrali jako dobro. Presrećan sam zbog pobede i zahvalio bih publici, jer da nje nije bilo ne bismo mi ovako dobro igrali od početka do kraja. Ovaj meč smo odigrali možda bolje nego protiv Hrvatske, što svakako raduje",
rekao je Mitrović.

Na pitanje novinara koga priželjkuje u finalu, Mitrović je rekao da je protivnik nebitan i dodao da će svakako borba za zlatnu medalju biti teška.


"Moramo da se odmorimo do finala, a potom da ostavimo u bazenu sve ono što imamo i što nemamo. Svakome je san da igra finale Evropskog prvenstva, a pogotovo pred svojom publikom i u ovom ambijentu. Ko god da je protivnik nebitno je. Obe selekcije igraju dobro i biće jako teško", rekao je Mitrović.

Strelac tri gola za Srbiju Duško Pijetlović ocenio je da je njegova ekipa protiv Grčke imala padove u igri i dodao da na tome mora da se poradi do finala.

"Dali smo sve od sebe i zato je rezultat ovakav. Možda nije realan pokazatelj, ali Bože moj... Imali smo padove u igri, primili smo neke golove iz situacija iz kojih nije trebalo i na tome moramo da radimo do finala. Ko god da dodje biće teško. Možda je Crna Gora u boljoj formi, ali protiv Madjara je jako teško", rekao je on.

U javnosti se spekuliše da će za finalni meč Evropskog prvenstva biti povećan kapacitet Beogradske arene, a Pijetlović je rekao da bi to bio pravi potez.

"To bi bilo super...Voleo bih da dodje i 50.000 navijača ako je moguće. Prelepo je igrati u ovakvom ambijentu pred domaćom publikom", rekao je Pijetlović.

Ne propustite