Deki Savić - ''Mega car, legenda kakve nema''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.08.2016.
09:28
Izvor: Sportske.net, Sport

Selektor naše vaterpolo reprezentacije Dejan Savić već može da se pohvali da je u karijeri osvojio sve, iako je još uvek mlad trener pred kojim je još mnogo godina uspešnog rada.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Dejan Savić je naš nacionalni tim preuzeo posle Olimpijskih igara u Londonu i od tada započeo dominaciju kakva se ne pamti u nekom reprezentativnom sportu.

Pod njegovim vođstvom, naši ''Delfini'' su osvojili sve što se osvojiti može, postali su i evropski i svetski i olimpijski šampioni, a i titule u Svetskoj ligi se ređaju kao na traci.

Takođe, treba podsetiti da je Savić vodio i ekipu Crvene zvezde u njenim najslavnijim danima i sa crveno-belima osvojio opet SVE - i domaću titulu i Kup i titulu prvaka Evrope.

Jednostavno, Deki je rođen samo za uspehe, a kada svemu ovome dodamo i više nego uspešnu igračku karijeru, onda je utisak o njegovim rezultatima još impresivniji.

A posle trijumfa u Riju i pobede nad Hrvatima u finalu, naš dugogodišnji reprezentativac Slobodan Nikić koji se posle Olimpijskih igara oprašta od nacionalnog tima, možda je i najbolje opisao Dekija Savića i kao čoveka i kao trenera.

''Nikad teže nismo osvojili zlatnu medalju. Ogromna je zasluga našeg 'Bucka' Dejana Savića. Kakav šmeker, kakav tip! Bodrio nas je sve vreme.

Ovo je predivan kraj reprezentativne karijere. Sve smo osvojili. On je mega car! On je verovao u nas i dao nam snagu! On je legenda kakve nema, ne možete da zamislite kakva je to energija, koliko nas voli, bodri'',
poručio je Nikić posle finala.

Treba li šta dodati...

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Tuesday, 23.08.2016
17:18

Nekako mi ove Nikićeve reči zvuče prilično iskreno, a ako je to tako onda su one jedan od najvrednijih i najteže osvojenih trofeja Dejana Savića. Nek mu je sa srećom...

avatar
Tuesday, 23.08.2016
09:35

Nadam se da se od reprezentacije nece oprostiti i Filipovic kao sto se prica, to bi vec bio ozbiljan udarac za nas...

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 23.08.2016
12:58

To se i za Sapica mislilo,pa osvojeno sve bez njega... Jednostavno imamo igrace toliko dobre da mozemo priustiti luksuz da i bez njega ostanemo. Verujem da imamo treci tim da bi se ostale reprezentacije otimale za tog igraca koji kod nas jednostavno nema mesta

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 23.08.2016
15:42

Nema tu sta,em sto nam je nosilac igre dosta godina u nazad em je vrhunski igrac,ali verujem da bi i bez njega isto bili jaki,evo imacemo Mandica narednih 10 godina,a gde su svi ostali koji su sama klasa ovog sporta

avatar
Tuesday, 23.08.2016
13:25

Ipak bih ja voleo da on ostane, sto je sigurno, sigurno je. Necemo se valjda sad zaustaviti na ovome sto smo uradili, treba sve to ponoviti.