Crnogorci se i dalje ne mire sa porazom! Nove optužbe, žestok odgovor Prlainoviću!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.01.2016.
12:58
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Odmah po okončanju finala Evropskog prvenstva u Beogradu, reprezentativci Crne Gore su označili sudije kao glavne ''krivce'' što je Srbija osvojila titulu, a takve priče ne prestaju ni tri dana kasnije...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Podsetimo, Srbija je u finalu slavila sa 10:8, a zbog nepriznatog gola Radovića i par drugih situacija, reprezentativci Crne Gore su još na ceremoniji dodele medalja iskazali svoje nezadovoljstvo, s obzirom da se na njihov izlazak na postolje čekalo nekoliko minuta.

Na temu arbitraže u finalu, u intervjuu podgoričkim ''Vijestima'' se oglasio jedan od najiskusnijih reprezentativaca Crne Gore Mlađan Janović.

Njegov utisak posle svega je da je Srbija, kako kaže, prosto ''morala'' da osvoji Evropsko prvenstvo.

''Kako prolazi vreme to nam je svima jasnije. Igralo se u Beogradu, pred rekordnim brojem gledalaca, moralo je da se opravda uloženo u organizaciju takmičenja u ovoj nemaštini. Pitam se šta bi bilo da Srbija nije postala prvak Evrope. To kao da nije smelo da se desi", kaže Janović.

On dodaje i da nije sporno da Srbija ima vrhunsku ekipu, da su reprezentativci Crne Gore čestitali Savićevim izabranicima, ali nema dilemu da su sudije ''krojile'' rezultat u finalu, pogotovo što primećuje da ''Delfini'' nisu potvrdili dominaciju protiv Crne Gore, ni sada, ali ni na nekim prethodnim takmičenjima.

''Oni su godinama dominantni, to govore zlatne medalje, ali u mečevima protiv nas baš to i ne dokazuju. Uvek je tesno kada se sastanemo u nokaut fazi, a setite se da smo ih pobedili u četvrtfinalu SP u Barseloni i eliminisali iz borbe za medalju'', izjavio je Janović.

Na njihove primedbe posle finala uzvratio je reprezentativac Srbije Andrija Prlainović, MVP šampionata, podsećajući ih na dešavanja iz Malage 2008. godine. Janović je sada dočekao priliku da mu replicira.

''Pročitao sam tu izjavu i pravo da kažem, smešna mi je. Nije mi nimalo jasna.

Posle svega odgovor na loše suđenje je da smo mi zahvaljujući arbitrima postali prvaci Evrope u Malagi, i to daleke 2008. godine. To je odgovor na ono što je vidio svako ko je gledao meč? I to izgovori momak koji tada baš i nije mnogo igrao...

Što to do sada nije rekao jedan Aleksandar Šapić ili možda Dejan Savić, koji je tada još bio igrač, a sada je selektor.

U neku ruku, tim odgovorom je priznato sramno suđenje u finalu ovog EP, a svi znaju kakav smo mi turnir imali u Malagi i da smo bili debitanti.

A njima je pred predivnim ambijentom i više od 16 hiljada navijača trebalo da im sudije 'pruže ruku''',
zaključio je Mlađan Janović.

Ne propustite

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula
Monday, 01.02.2016
18:36

Janovic ima nekih problema i glavi

avatar
Barcelonista
Wednesday, 27.01.2016
16:10

Svi su odje krivi po malo. Vi sto komentarisete tako lose ali i Crnogorci koji treba da su srecni zbog srebra. Da bog da se Srbija i Crna Gora uvjek smjenjivale na prvo mjesto, eto to zelim. Kod nas su digli veliku prasinu oko tog sudjenja, ali vise to mediji naduvaju nego sto Crnogorci stvarno krive sudije i Srbiju. Pa dosta tih momaka su prijatelji, igraju zajedno i navijaju jedni na druge. Smijesno je ljutiti se jedni na druge.

avatar
El Buitre
Wednesday, 27.01.2016
16:49

Zašto da se smenjuju kad smo mi daleko kvalitetniji?Da si rekao da stalno igraju u finalima u redu ali ovakva dominacija u jednom sportu je ravna onoj NBA košarkaša u odnosu na ostali svet.Jedan hrvatski novinar je rekao da bi Srbi trebali da igraju 4 na 6 da rezultat bude malo neizvesniji.Većinu bi dobili sa tri -četiri razlike a u finalu bi bilo baš napeto.

avatar
Barcelonista
Wednesday, 27.01.2016
20:18

Aoooo sto ti pricas, potpuno si moju poentu promasio ali nema veze ;). Bra'o ti ga, najbolji ste i ja cestitam. Sreca pa nisu svi navijaci kao ti.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 27.01.2016
15:25

Koja je ovo grozna zgadija, majko mila, ko kaze da je Andrija priznao da su nam sudije pomogle time sto je rekao da se nije javio posle Malage?!

avatar
PLAYBOY
Wednesday, 27.01.2016
15:23

hocete da te odvojite..da imate svoju drzavu, svoju crkvu, svoj nacionalni tim a Srbija vam sve dala i vecina vas crnogoraca zivi u Srbiji...Sad ste porazeni i cutite! Sto se mene tice mi smo oduvek bili jedan narod al izgleda da vi tako ne mislite i sve vise postajete kao Hrvati.

avatar
Wednesday, 27.01.2016
14:56

Pa i da im dodamo taj gol sto dade Radovic, oni opet ne bi imali rezultat za pobedu, svi znamo da sto se tic emorala obe ekipe on nepada zbog sudiskih gresaka ili gola manjka ili viska. Tako da cao.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 27.01.2016
15:08

Da je priznat cist pogodak Radovicu,Crna Gora bi povela 7-6 i bilo bi neizvjesno do kraja,Srbija nije bila bolja.

avatar
Nutralac
Wednesday, 27.01.2016
14:43

Ko gubi, ima pravo da se ljuti :)

avatar
Wednesday, 27.01.2016
14:17
avatar
Stari
Wednesday, 27.01.2016
14:13

Posle Hrvatske kompleksi rastu i u Crnoj Gori!!!

avatar
Paolo Maldini 5 KS
Wednesday, 27.01.2016
17:14

druze, nema tu nikakvih kompleksa, ja sam iz CG i kad vec tako pricas onda nemas pojma koliko mi volimo Srbiju, a to sto cujes na tv o drzavnim odnosima, to nije odluka naroda, nego pojedinca, prije nego izlagas misljenje o necemu, informisi se.

avatar
Stari
Thursday, 28.01.2016
00:39

Ova reprezentacije Srbije je najbolja ekipa koje je ikad igrala vaterpolo i valjda ti je jasno da i pored veoma lose igre niste mogli da nas pobedite, uostalom to ce se videti na Olimpijskim igrama. I molio bih te da mi ne pricas o nepravdama u sportu, jer mi i posle 25 godina nije jasno kako je Genije bio tek drugi igrac Evrope 1991. godine, a doneo nam je trofej Lige sampiona! Svako dobro.

avatar
Wednesday, 27.01.2016
14:09

I tako sune rone natovci dok Srbija osvaja medalje! Niste trebali ni izaci na podijum, a tako su uradili i vase dobre komsije koje se vise nikad nisu ni vratile u kosarci na njega, a necete ni vi! Janovicu idi uzmi maramice. Kazes time sot je pomenuo Malagu je priznao lose sudjenje, a time sto si ti to isto rekao je bas potvrdilo sve sto se desilo u Malagi. Svjestan si da ste tada uzeli medalju zahvaljujuci sudijama!

avatar
JUVENTIN
Wednesday, 27.01.2016
14:04
avatar
mali mrav1
Wednesday, 27.01.2016
14:04

Srbija zasluzeno pobjedila, uvjek smo derali crnogorce.