Bajković: "Zadovoljan sam, napravili smo dobru predstavu"

Autor: Beta Beta
petak 22.01.2016.
16:16
Izvor: Beta

Generalna ocena svega do sada učinjenog selektora ženske vaterpolo reprezentacije Srbije je pozitivna.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Bajković rekao je danas da je zadovoljan napretkom svoje ekipe, ali da ostaje žal što nacionalna selekcija nije ostvarila bolji plasman na Evropskom prvenstvu.

"Zadovoljan sam učinjenim na ovom prvenstvu, međutim, ostaje žal što nismo ostvarili bolji plasman. Da je bilo malo više sreće mogili smo da igramo za sedmo mesto. Napretka ima i to je evidentno. Raduje me to. Mislim da smo napravili dobru predstavu u Beogradu, da nikoga nismo razočarali i da smo napravili sjajnu promociju ženskog vaterpola. Nadam se da će ovaj sport da se razvije kod nas
", rekao je Bajković.

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na Evropskom prvenstvu, pošto je ranije danas u borbi za plasman pobedila Portugal sa 9:6.

"Očekivano teška utakmica za nas je bila ova protiv Portugala, možda i najlošije izdanje na ovom prvenstvu, ali to smo i očekivali posle dva emotivna pražnjenja nakon što smo izgubili dva meča sa jednim golom razlike... Mogli smo to i da dobijemo. To je uticalo na devojke, pa su s manje žara ušle u ovaj meč. Sve ekipe su respektabilne na ovom prvenstvu, a mi smo malo potcenili bili Portugal, ali dobro je da smo pobedili", rekao je Bajković.

On je ocenio da je današnji trijumf pravi način da se završi prvenstvo.

"Današnja pobeda je kruna svega, bez obzira na lošu igru. Ovo je prvi put u njihvoim karijerama da su ostvarile dve pobede na prvenstvu, takođe i prvi put u istoriji ženskog vaterpola u Srbiji", rekao je Bajković.

Ne propustite