Bajković: "Oporavak, pa na pobedu protiv Francuske"

Autor: Beta Beta
nedelja 17.01.2016.
18:31
Izvor: Beta

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Bajković rekao je danas da ga je iznenadio umor njegovih igračica u utakmici protiv Italije, ali veruje da će ekipa biti spremna da odigra na najvišem nivou protiv Francuske u borbi za plasman u čet

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

"Večeras smo delovali umorno, malo uplašeno od pripreme italijanskog napada. Nismo odradili sve što smo se dogovorili. S druge strane rezultat pokazuje realan odnos snaga. Iznenadilo me je što smo bili malo umorni. Pokušaćemo da ih oporavimo do preksutra do te najvažnije utakmice u ovoj fazi", rekao je Bajković novinarima posle meča.

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je večeras u Beogradskoj areni sa 3:19 od Italije u poslednjoj utakmici četvrtog kola Grupe B Evropskog prvenstva.

U borbi za četvrtfinale Srbiju očekuje duel s Francuskom u utorak u Beogradskoj areni.

"Večeras ćemo analizirati sve do sada. Pokušaćemo stabilizovati ekipu i povećati samopozdanje. Mislim da ga nismo ni narušili ovim rezultatima, jer su ovi bili oečkivani. Verujem da ćemo biti spremni da odigramo jendu dobru utakmicu za kraj ovih borba u grupi. Verujem u pobedu, ne bih se bavio ovim poslom da ne verujem", rekao je Bajković.

Kapiten nacionalne selekcije Dragana Ivković rekla je da je Francuska fizički jača selekcija, ali je ocenila i da Srbija ima svoje prednosti.

"Francuska jeste fizički jača, imaju jakog centra, ali i mi imamo igračice koje ulaze kao drugi centar... Imamo opciju više. One su dobra ekipa, imaju utakmice Svetske lige, što je prednost, ali verujem da će se naporan rad u prethodnih nekoliko meseci isplatiti i da ćemo uz sjajnu podršku publike u Beogradskoj areni sve to prevazići", rekla je Ivkovićeva.

Njena saigračica TIjana Jakovljević rekla je da najbitnije da se ekipa oporavi do utakmice s Francuskom.

"Završili smo i ovu utakmicu. Očekivali smo malo bolji rezultat, ali dobro, nismo loše odigrali... Do Francuske je najbitnije da se odmorimo. Trebalo bi da pripremimo neke tehničke detalje za njih. Verujem da ćemo biti spremne. Idemo na pobedu", rekla je Jakovljevićeva.

Vaterpolistkinja Srbije Jovana Milovanović složila se sa svojim saigračica iz reprezentacije i dodala da je veoma bitno da ekipa u utakmicu s Francuskom udje "smireno i koncetrisano".

"Očekujem veliku borbu u protiv Francuske. Pokazale su već dosta na EP. Moramo biti složne u bazenu, da odigramo jako odbranu i da budemo koncetrisane u napadu. Verujem da će nam publika pomoći da će nam kao i do sada dati krila ka pohodu u narednu fazu", rekla je Milovanovićeva.

Utakmica poslednjeg, petog kola Grupe B Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Francuske igraće se u utorak od 17.15 u Beogradskoj areni.

Ne propustite