Vođa ruskih navijača ponovo će biti deportovan iz Francuske

Autor: Beta Beta
utorak 21.06.2016.
16:54
Izvor: Beta

Vođa ruskih navijača Aleksandar Šprigin danas će ponovo biti deportovan iz Francuske, samo nekoliko dana pošto je prvi put izbačen iz zemlje zbog huliganizma na Evropskom fudbalskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Šprigin je bio medju 20 ruskih navijača koji su uhapšeni i izbačeni iz Francuske prošle nedelje, zbog nereda i tuče sa engleskim navijačima u Marseju na početku Evropskog prvenstva.

On je u subotu napustio Francusku, ali se juče vratio u zemlju kako bi u Tuluzu gledao utakmicu Rusije i Velsa. On je na svom Tviter nalogu napisao da je ušao u Francusku "neobičnim putem pod okriljem noći", predstavljajući se kao turista.

Šprigin je sinoć u Tuluzu ponovo pritvoren, posle njegove objave na društvenim mrežama o povratku.

Njemu je naredjeno da napusti Francusku i najverovatnije će popodne iz Tuluza čarter letom otputovati u Moskvu, rekao je jedan službenik ruske vlade. Sa Špriginom će otputovati i ostali članovi njegove navijačke grupe.

Incident sa novim ulaskom u zemlju ruskog huligana postavlja pitanja bezbednosti francuske granice, a u zemlji je i dalje na snazi vanredno stanje, posle terorističkih napada iz prošle godine.

Francuske vlasti saopštile su da Špriginova evropska viza nije ukinuta pošto mu je zabranjeno da udje na teritoriju Francuske, ali i jer bi bio zaustavljen u pokušaju da ponovo udje u zemlju.

Šprigin je član komisije ruske vlade koja nadgleda pripreme Moskve za Svetsko prvenstvo 2018. godine i postao je neka vrsta portparola ruskih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je na društvenim mrežama redovno obaveštavao javnost o pritvorenim navijačima posle nereda u Marseju 11. juna i ostalim aktivnostima.

Ne propustite