Transparent ''Srbe na vrbe'' u Sofiji - Hoće li reagovati UEFA?

Autor: Darko Mitrović
subota 11.10.2014.
11:07
Izvor: Sportske.net, Index

Već smo izveštavali o incidentima pre i tokom utakmice izmeu Bugarske i Hrvatske, ali ima i novih momenata.

Beta/AP Photo/Valentina Petrova
Beta/AP Photo/Valentina Petrova

Povezane vesti

Naime, kako je danas preneo hrvatski portal ''Index'', tokom jučerašnje utakmice između Bugarske i Hrvatske, jedan od navijača domaće selekcije, koji je inače i pristalica domaćeg Levskog iz Sofije, u jednom trenutku je razvio transparent ''Srbe na vrbe'', kako bi, navodno, pokazao kako među Bugarima ima i onih koji nisu neprijateljski usmerebi ka hrvatskim navijačima.

Isti izvor navodi i da su ovog ''navijača'' Hrvati na tribinama nagradili aplauzom, pre nego što su ga organi reda izveli sa stadiona.

Ali, to nije sve, ''Index'' piše i da su pojedini navijači Levskog su na svoj deo tribine uneli i zastavu sa slovom "U", kao i da su imali transparent "Marseille 1934", kao podsećanje na atentat na Kralja Aleksandra I Karađorđevića u Marseju.

Nama ostaje da se nadamo da je sve to video i delegat utakmice i da je sve uredno zapisao u svoju beležnicu, baš kao i njegov kolega na nedavnoj utakmici u Humskoj između Partizana i Totenhema, kada je grupa navijača Partizana pokazala transparent koji je ocenjen kao ''antisemitski'' i zbog koga je Partizan kažnjen sa 40.000 evra i suspenzijom dela tribine.


Ne propustite