Posle utakmice Rumunija - Poljska 17 privedenih

Autor: Beta Beta
subota 12.11.2016.
16:59
Izvor: Beta

Rumunska policija privela je 17 osoba na ispitivanje posle nereda na sinoćnoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo izmedju Rumunije i Poljske, saopšteno je danas.

Beta/Julian Stratenschulte/dpa via AP
Beta/Julian Stratenschulte/dpa via AP

Povezane vesti

Policija je saopštila da je privedeno 12 poljskih i pet rumunskih navijača, od čega je 12 navijača kažnjeno zbog učestvovanja u neredima na utakmici. Policija nije saopštila državljanstva kažnjenih navijača.

Potparol Hitne pomoći Alis Grasu rekla je da su posle utakmice hospitalizovane dve osobe - jedan Poljak sa stomačnim problemima, kao i jedan Rumun sa srčanim problemima. Oba navijača nisu bili životno ugroženi.

Policija je pre kvalifikacione utakmice Grupe E između Rumunije i Poljske koristila suzavac, a navijači su tokom meča bacali pirotehnička sredstva na igralište.

Poljskom reprezentativcu Robertu Levandovskom, koji je postigao dva gola u pobedi svog tima od 3:0 nad Rumunijom, tokom meča bila je ukazivana lekarska pomoć pošto je početkom drugog poluvremena pogodjen bakljom. Utakmica je bila na kratko prekinuta zbog nereda navijača.

Ne propustite