Policija u Pragu privela dvojicu navijača Crvene zvezde

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.08.2017.
23:57
Izvor: Beta

Češka policija intervenisala je danas pred početak meča Sparta - Crvena zvezda i privela dvojicu navijača gostujućeg tima.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Srpski navijači, kojih je policija očekivala oko 2.000, prvo su bez incidenata čekali utakmicu u turističkom srcu Praga, mahom, grupa od nekoliko stotina, na Staromnjestkom trgu, a odatle su u pratnji policije prešli preko Vltave na putu do stadiona.

Imajući u živom sećanju izgrede navijača iz 2009. godine kada su demolirali restoran u centru Praga, sukobili se sa policijom koja je na kraju privela 150 srpskih navijača, luksuzne radnje u okolini Staromnjestkog trga radije su zatvorile i spustile metalne roletne.

Utakmicu je kao meč visokog rizika obezbeđivalo nekoliko stotina policajaca, konjička i jedinica sa psima, a takođe i helikopter.

Do čarki sa policijom je danas došlo kada se navijači Crvene zvezde prelazili Vltavu i čelo povorke je već došlo do Letenskog tunela a policija ih nije puštala dalje da uđu u tunel, dok ne dođu svi.

Navijači su bacili petarde a vazduhom su na policiju letele i konzerve i flaše sa pićem. Policija je intervenisala i privela dvojicu srpskih navijača, javlja Češki radio.

"Delije" su nastavljale da bacaju dimne bombe i petarde i tokom prolaska kroz tunel, iako je češka policija tokom dana upozoravala da je to strogo zabranjeno, javljaju reporteri čeških medija.

Crvena zvezda je večeras savladala Spartu u Pragu 1:0 i tako overila plasman u plej-of fazu kvalifikacija Ligu Evrope.

Ne propustite