Podignuta optužnica protiv momka koji je pogodio Akinfejeva

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.03.2015.
17:49
Izvor: Sportske.net

Podgoričko Osnovno tužilaštvo podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv mladića koji je tokom kvalifikacione utakmice Crne Gore i Rusije pogodio bakljom u glavu golmana "Zbornaje".

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Dva dana nakon što je na početku kvalifikacione utakmice za odlazak na EP između Crne Gore i Rusije pogodio bakljom u glavu Igora Akinfejeva, protiv vinovnika incidenta podignuta je otužnica.

Osnovno tužilaštvo u Podgorici u ponedeljak je zatražilo da Luka Lazarević bude zadržan u pritvoru do početka procesa za nasilničko ponašanje na fudbalskoj utakmici i nanošenje lakše teleksne povrede.

U optužnici je precizirano da je mladić bacio baklju na teren u pravcu golmana reprezentacije Rusije što je dovelo do povređivanja Igora Akinfejeva.

Pored toga u optužnici se dodaje da je Igor Akinfejev lakše povređen i da je zadobio opekotine prvog stepena u predelu vrata.

Podsećamo da je Luka Lazarević izazvao prekid utakmice između Crne Gore i Rusije tako što je već u dvadesetoj sekundi meča bakljom pogodio golmana gostujuće reprezentacije.

Vinovnik incidenta predao se u subotu nakon kraćeg skrivanja a u nedelju je dao iskaz pre Osnovnim tužilaštvom u kojem se izvinio Igoru Akinfejevu, Crnoj Gori i Rusiji.

Ne propustite